tisdag 5 januari 2016

Tisdag 5 januari 2016. Foto från gårdagen, förutom små händelser i dag.


Visst lovade jag mina bloggläsare att jag skulle hinna ifatt tiden i dag men sorry , jag lyckades ej med detta. Åtminstone inte vad jag vet i skrivande stund.
Dagen har varit kall och grå med just nu 11 grader enligt min iPhone. Minus alltså. Kerstin och hennes man smsade nyss att de är på ett hotell i Tyskland på väg mot sitt semestermål i Spanien. Varmare dagar väntar dem.
Det var kallt i morse. Jag vågade mig inte ut för att hämta tidningen i brevlådan ens.
Sven kom hit med varor som han handlat åt mig.
Min vän Jimmy, med son och dennes kompis, kom och fikade.

Några telefonsamtal hann jag med. Läste på FB om den sjukdom, som heter ÅNK (åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet) Jag har länge haft känning av ÅNK och märker att den tilltagit i styrka. Symptomen kan vara att jag tex. ska vattna blommorna. På väg att hämta vattenkannan ser jag gårdagens tidning på bordet. Läser den.Men visst jag har ju inte druckit kaffe! Sätter in vatten i Micron. Tar vattenkannan och vattnar växterna i TVrummet. Vattnet tar slut. Jag ställer kannan  och kommer på att jag inte hämtat tidningen i brevlådan men visst vattnet i Micron. Nu måste jag värma det en gång till.
 I hallen på väg till brevlådan kommer jag på att jag ska hämta bullar i frysen i källaren. Tvättstugedörren står på glänt. Lika bra att sätta på en maskin tvätt när jag nu är i källaren. Blir efter det stående och undrar varför jag gick ner i källaren. Går upp för att komma på det.

 Värmer ännu en gång vattnet till kaffet. Visst det var ju bullarna från frysen! Väl ute i hallen kommer jag att tänka på tidningen i brevlådan. Hämtar den och får äntligen en stund med kaffe och tidningen. Men vart tog bullarna vägen?. Visst jag glömde ju att hämta dem när jag gick in i tvättstugan!
 Hämtade blir de och kaffestunden med tidningen "blev av"  till slut. Vattenkannan blir kvar där jag ställde den och står där tills jag ska se TV på kvällen.

Lika bra att blogga nu medan jag minns hur dagen varit. Det är ju dessutom rolig sysselsättning!
 I morgon ska jag göra det jag borde ha gjort i dag! Skulle önska att få träffa någon som  haft liknande symptom som jag! Eller är det b a r a ??

Nu är dagen slut och jag ska försöka få med en bild av de fina barnbarnsbarnen som med sina föräldrar, farmor Maria och farfar Sven var hos mig i går och tände julgransbloss i granen.

GodNatt alla bloggläsare och Sov Gott! I morgon ska jag jaga tid igen! Tacksam att jag har min osynlige vän med mig alltid!


Så fina tjejer! Cornelia och Stella på besök hos gammelfarmor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar