fredag 15 januari 2016

Fredag 15 januari 2016. Fortfarande Minus 22! Gillart inte! Sol i dag,friskt!! lite 90-tal.

Svårt att komma igång på morgnarna. Särskilt när jag inte har en fyrbent vän att välkomna!
Ringde min fantastiska hårfrisörska. Jag har , på grund av att jag alltid blir så nöjd med resultatet och att håret efter att jag fått det tvättat och friserat av henne, blir så lättskött och håller sig fräscht  länge.
Det känns lite lyxigt att besöka hårfrisörskan utan att håret ska permanentas eller klippas.

Gick hem och bakade bullar. Var jag gör av alla bullar jag bakar? Några ger jag bort. Resten äter jag själv. Kaffegäster ibland. Jag börjar dagen med kaffe och bulle. När Georg levde och inte var ute på resor så bjöd han alltid "kaffe på sängen" och även om jag numera sitter vid köksbordet så är det en god början på dagen tillsammans med att jag tackar Gud för Hans nåd och omsorg,frid och hälsa. Jag ber för alla de mina  och mycket mer. Gud tröttnar aldrig på sina barn, som vill ha kontakt med Honom.

Kylan håller i sig. Tyckte dock att det var friskt och skönt med en promenad i dag men nog längtar jag efter något högre utetemperatur.
Inget mer finns att säga om dagen så jag går till 90-talet och flytten från Eklundavägen 32 till Trängkårsvägen 78. Jag tror att alla i vår stora familj hjälptes åt med att få det hela att gå ilås.

En del bråte som var kvar i uthus från tidigare ägare tillsammans med ännu mer från mej, fraktades till soptippen.
1 april. Långfredagen."Vaknar på golvet i sovrummet med lite huvudvärk också i dag. Men nu ska det sista iväg. Jag är ensam i dag . Kör det allra sista med min bil".

2 april.Påskafton. "Påsksupe´ hos Elsemarie och Lasse. Sven, Maria ,Martin, Bernard, Kristin och jag.
Sover över där."
3 april. Påskdagen." Det par som ska flytta in på Eklundavägen kommer dit tillsammans med mej och ser att allt är OK. De är glada och nöjda. Jag också. Men trött."
Jag åkte till Hovsta och var barnvakt. Sven och Maria i Uppsala för att se Passionsspelen på "Livets Ord." De  kom hem halv ett. Jag var ej klar med bullbaket när de kom. ( Då var jag ung och stark)
Jag sov över till nästa dag,
 4 april. Annandag påsk, gick jag upp tidigt och strök in en stor tvätt, står det i boken. Vilken energi jag hade på den tiden. Vart försvann den?
Jag flyttade till Holmgatan och sov där några nätter så de gamla ägarna kunde bo kvar tills reparationen i deras bostadsrätt var klar.

5 april flyttar paret in i sin bostadsrätt och jag kan flytta in efter några dagar. Allt kändes så rätt och jag sa till min osynlige vän:" Nu flyttar du och jag in tillsammans."
8 april. Ser i boken att en hel del flyttkartonger var inställda hos Elsemarie och Lasse så nu kördes  grejor ännu en gång. Möblerna var tydligen till stor del placerade i garaget och många villiga händer hjälptes åt att bära in dem i nya hemmet. Tidigare ägarna var så tacksamma för att de fått bo kvar.

10 april flyttade Ann hem till mej igen. Hon hade bott hos sina föräldrar några dagar medan flytten pågick.

11april. "Linn har feber. Jag cyklar dit. Skönt att ha så nära." De följande dagarna handlades en del smått på Ikea, ser jag.
 De sista papperen på huset hämtade jag på Handelsbanken. Nu hade jag lagfarten. Den kostade 11.700.
15 april. Kristian och Kristin hos mej och leker "Röda rubinen"med ledtrådar och grejor lite överallt. Kusinerna har SÅ roligt. Vi  var alla tre trötta när kvällen kom och orkade bara läsa några få sidor ur Bamsetidningen.
Så har halva april svunnit hän. Spännande att fixa till det i nya villan.

Nu är det åter dags för sängen och jag säger Natti, Natti och tackar Gud för en bra dag. Har i dag påtagligt känt att jag haft förebedjare engagerade och är så tacksam. Har haft en bra dag! Gud är god!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar