fredag 2 januari 2015

Torsdag 1 januari 2015. Lite kort om årets första dag.

Isak är så hänsynsfull. Inte förrän kl.9.20 i morse stod han bredvid sängen och slog försiktigt med tassen mot sängkanten. Han hade ibland sovit vid mina fötter, ibland i köket, ibland på golvet i sovrummet. "Smällarna" klarade han fint. Lite skrattretande är att vi hör lite dåligt både Isak och jag. Det kan ju ha sina fördelar ibland.

Han hämtades av Matte och jag promenerade till min syster. Först såg jag Nyårskonserten från Wien.
Den väcker alltid minnen. Den har alltid spelat stor roll i vår familj. Det var så högtidligt när alla, familj och gäster samlades. Till kaffet, detta högtidliga tillfälle serverades alltid Schwarzwaldtårta. Så länge vi bodde i Lesjöfors levererades den genom mjölkaffären, som i sin tur fått den med buss från Karlstad! Efter dessa år tillverkade Georg den efter alla konstens regler. På senare år har det växlat lite och i år blev det kaffe utan detta bakverk. På Elsemaries födelsedag 12 januari kommer denna läckerhet att serveras.

Nyårsdagen i år hade min syster Ingamaj och jag på eftermiddagen fin middag då hon bjöd på Lutfisk, som vi båda är förtjusta i. Vi pratade om gamla tider då vi själva lutade fisken.
På kvällen såg jag på TV återigen en dokumentär om Astrid Lindgren. Då var också en av mina vänner,Sara Schwardt, med. Hon brevväxlade från sina tidiga tonår med Astrid, i trettio års tid, ändå träffades de aldrig. Breven som nu finns utgivna i bokform säger en hel del om både Sara och Astrid.

För min del blev jag rörd till tårar av att se min ungdoms stad Stockholm, precis som den var på min tid. Gatorna affärerna, kriget in på knutarna, bombningarna varav en var i närheten av mitt första boende hemma hos Magda och Harry. Jag hade glömt detta men kom tack vare TV nu väl ihåg hur hemskt vi upplevde det även om det inte direkt var ett krigshot. Vill minnas att det fanns en godtagbar förklaring. Ska forska lite i detta.

Ajajaj, nu är klockan 21.00 fredag kväll då jag fortsätter mitt skrivande från i går. Om fem minuter hämtas jag av Jonas, Kristian och hans flickvän Ulrika. Vi ska till Hjortkvarn för att umgås under morgondagen så nu säger jag Goodbye till er alla och publicerar utan vidare. Sov Gott! Jag fortsätter i morgon kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar