lördag 31 januari 2015

Torsdag 29 januari 2015. Vilken dag!

Besök av två barn.
Sven pensionär kom på FM. Hade ringt men ingen signal hade nått mig. Varför? Tja jag hade tydligen kommit emot "stör inte" knappen. Sven hade ringt för att få veta om jag behövde något när han var på Maxi och handlade. Snäll som han är gjorde han ett nytt besök där och handlade efter MIN inköpslista. Det var en hel del som behövdes den dagen.
Kom tillbaka och vi fikade. Pratade lite om Georg och hur skönt för honom att slippa livet som pensionär. Han hade alltid något projekt på gång. Det måste alltid hända något omkring honom.

När Sven åkt ringde Kerstin som var i en butik och undrade om det var något jag behövde. Jag sa att Sven nyss handlat åt mig men när hon kom för en fika hade hon köpt en kasse med mat av olika slag. Inte heller hon ville ta emot pengar för det inhandlade.
Inte konstigt att jag reder mig bra. Jag är så tacksam för mina generösa barn.

Själv växte jag upp i ett generöst hem. Georgs och mina barn likaså. Den här dagen pratade vi om tiggarnas situation och jag är så glad att mina barn inte vänder dem ryggen.
Kerstin berättade om något som heter "Living People" dit hon hade ringt och fått veta om en familj som behövde hjälp. Hon åkte till familjen med mat (lite lyxigt också) hygienartiklar, tvättmedel mm.
Det sms hon fick visade hur särskilt de halvvuxna barnen njöt av att få så mycket gott till frukost nästa dag.

Det gör så gott att höra sådant. Inte säkert att det alltid blir sådana fullträffar men skulle det någon gång bli fel så är det bättre än att inte göra något alls.

När jag skriver detta är det lördag. Rörd blev jag av att höra att någon undrat om jag var sjuk eftersom ingen blogg skrivits på ett par dagar.
Jag tycker det är roligt att blogga men ibland är det något förhinder. Tacksam att det inte är sjukdom som hindrar. Tack, Gud för hälsan och att huvudet funkar. All ära till min osynlige vän.
Det har i kväll varit strul med datorn så nu skriver jag på "paddan" och hoppas att det ska funka.
Jag menar hur jag ska publicera och få iväg det. Sov Gott mina vänner! Allt är väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar