onsdag 21 januari 2015

Onsdag 21 januari 2015.Snö, snö! Mera år 1990.

Det snöade i morse, har fortsatt under dagen och ska fortsätta i natt också.
Så ljust och fint det blir. Jag har varnats för att gå ut på grund av halkan under snön.
Vid Mogetorp ett par mil norr om Örebro har två långtradare krockat. Den ena chauffören dog, den andra skadad och är nu på USÖ, misstänkt för vållande till annans död. Så fort olyckan kan vara framme.

På eftermiddagen blev äntligen grannfrun inbjuden till mej på julkaffe. Många problem löser vi vid våra små kafferep genom kloka samtal. Dock utan synliga resultat.
Ett positivt SMS, i dag, från ett barnbarn i Stockholm gjorde mig glad.
Jag skulle ha varit på husgruppssamling i kväll men avstod på grund av all snö.

Nu återgår jag till år 1990 och har nu kommit till augusti månad. Jag använder mig av min dagbok. En titt bland mina kollegieblock visar att jag började med skrivandet av dessa dagen efter Georgs begravning. Jag väljer nu dagboken, för enkelhetens skull.

4 aug. Har det jobbigt med oro och oföretagsamhet. Livet fungerar inte som det ska.

5 aug. Söndag. Gick till kyrkan i dag. Jag hade det svårt. Ensamheten kändes ännu värre där och när jag kommit hem.  På eftermiddagen kom barnen från Hovsta. Vi tittade på gudstjänst i TV från  Filadelfia  kl. 19.00 då Sven och Maria och makarna Huss stod för sång och musik.

Barnen hämtades och i stället kom Elsemarie och Lasse sent på kvällen. "Underbart!" För att återge mammas ord när barnen kom hem och hälsade på. 
6 aug. Sven kom till lunch, skjutsade Bernard, Kristin och mej till Hjortkvarn, där vi skulle vara några dagar, medan Ulla och Lennart åkte till Högskulla för lite ledigt från barn och ett antal djur.
 Pappa Mozart, mamma Esmeralda och deras 9 kattungar, så vackra! Det fanns också kaniner, höns och en tupp. 10 årige Jonas hade lovat sin mamma och pappa att sköta om djuren för 50 kr. i veckan! Nu fick han hjälp av kusin Bernard.

Om katterna står det att de bodde i köket på övervåningen,  att de ibland tog sig ner för trappan och"rumlade  runt" i huset.. OJOJOJ!!! står det.
Jag vet att jag filmade dem men har inget minne av något foto. Hade gärna skickat ett sådant på bloggen.
Vet ej om det går att göra foto från film. Ska ta reda på det.

 Att ta hand om 6 barn, en tonåring, 11 katter, kaniner, höns och en tupp gjorde att  sorgen kom i andra hand ett tag. Jobbet med djuren var ju bortlejt men alla skulle ha mat och lite roligt skulle vi också ha!
Nu tar jag kväll och ska sova så jag kommer upp i morgon och kan göra lite av det som skulle gjorts i går och i dag.
  Tur att det är så roligt att blogga så jag kan göra det i stället för det som är tråkigt.
Kom just att i min barnslighet tänka på "Lille katt, lille Katt, lille söte Kaatta. Vet du att, vet du att det blir mörkt om naatta?" Nu är det mörkt ute och det passar SÅÅ bra att sova! GodNatt!
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar