söndag 4 januari 2015

Söndag 4 januari 2015. Dagen ser ut att sluta som den började för min del.

Det här med långa ledigheter är visst inte så bra för mej. För det kan väl inte vara luftombytet för att jag var i Hjortkvarn mindre än ett dygn?!
Hur som helst så var klockan ½11 när jag vaknade i morse. Dagen håller på att ta slut och jag är trött!
Hoppas att det är öppet på träningen i morgonen. Och att jag får mod att ta mig dit.  Tidigt! Två veckors avbrott är mer än mitt välbefinnande kan stå ut med.

En sak har jag gjort i dag. Något som syns. Kokat en stor kastrull med risgrynsgröt. Ack vilka hårdkokta gryn men efter några timmar var den klar i alla fall. God var den också! I morgon ska den frysas i lagom portioner.
Jag har fått telsamtal och SMS från barn, barnbarn syskon och syskonbarn för att det är min namnsdag, något jag numera ej bryr mig om men roligt att det ändå uppmärksammades av de mina.

Jag hade nog tänkt komma igång med 90-talet igen men inget är sig likt när det kommer en storhelg och livet ej flyter på som det brukar.

Nu gäspar jag och vill bara sova.  Då ska jag göra det. "Man ska lyssna på kroppen" säger min syster,sjuksköterskan.  Ska ta mig i kragen och återgå till forntid inom en snar framtid, så jag hinner klart medan jag är i livet. Sov Gott!

Såg en kort stund på TV "Så ska det låta" i kväll. Just då började de sjunga:" Som en härlig gudomskälla, rik och mäktig, djup och stor, är den kärlek, nåd och sanning, som i Jesu hjärta bor.  "Han har öppnat pärleporten så att jag kan komma in. Genom blodet har han frälst mig och bevarat mig som sin. vers 2 sjöng de också:" En gång som en jagad duva, som en sårad hjort jag var men ett djupt förkrossat hjärta, Jesus ej förskjutit har. Publiken sjöng med och det påminde en aning om tältmötesstämning en stund. Den sången blir aldrig för gammal.

 Frågan"har du gått i söndagsskolan",kom programenligt. "Joodå i Missionshuset."
 Jag minns vår pappa hur han som söndagsskollärare söndag efter söndag stod framför oss barn, sjöng med oss, berättade ur Bibeln och lärde oss att bedja till Gud, som alltid finns för vårt bästa.
Se bara! Så blev det en bra avslutning på en annars ganska innehållslös blogg. GOD NATT!Gud är god!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar