lördag 10 januari 2015

Lördag 10 januari 2015.Grötfest tillsammans med jämnåriga.Det snöar!!!!

Här spelar Marianne (bakom pianot) och Jan-Inge Hall så fint för oss på Grötfesten i Filadelfia i dag.
Jaha, det snöar! Mycket dessutom. Jag låtsades "som om det regnade" och skottade inte utan pulsade ut till bilen, som kom och hämtade mig till grötfesten i Filadelfia. Tur att man fyllt 80, och lite till, så man får vara med. Jag tror att jag var yngst vid mitt bord. Jag har inte fyllt 90! Men alla vid bordet var klara i huvudet och hade trevliga samtal.

Denna årligen återkommande fest inramas av sång av seniorsångarna och i dag också musik av Marianne och JanInge Hall. Så fint!
Gröt med skinksmörgås och julmust är inte så dumt och tårtbuffe´ med 9 sorters tårtor av vilka man tog för sig av de man önskade, till kaffet, fick oss att prata ännu mer vid borden.
 Tyvärr var det ett 20tal tomma platser. Förmodligen blev en del skrämda av snöovädret. Även om vi hämtades med bil så kan det kännas lite osäkert att ge sig ut. Särskilt när det faktiskt är så att benen inte är så stadiga när man kommer upp i åren. Efter den trivsamma festen fick jag skjuts ända hem.

Någon hade skottat från gatan fram till trappan men där är det fortfarande tjockt av snö. Tar trappan i morgon. Glad att jag, med den breda snösläden, orkade, bit för bit, forsla bort snön från trottoaren.
Värst är om det nu blir som det påstås, minusgrader. Men jag fortsätter "låtsas som om det regnar" och tar en dag eller en timme i taget. Det brukar ordna sig säger en optimist, som jag!

Nu hade jag tagit fram bloggen för den 15 december 2014 där jag senast skrev om 90-talet och tänkt fortsätta men jag känner för att sova någorlunda tidigt och får fortsätta med måndagen 21 maj 1990 i morgon.
Säger nu GodNatt. Sov Gott! "Herren är min herde , mig skall intet fattas! Ps 23.
Har börjat hosta i kväll. Hoppas att det inte fortsätter i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar