söndag 18 januari 2015

Söndag 18 januari 2015. Det blev en rolig dag.

Vi är tre damer , som då och då träffas hos varandra, för att äta, prata och dricka kaffe med gott hembakat.
Vi är jämnåriga och har i det väsentliga samma grund. Vi är änkor med allt vad det innebär, mammor, har barn och barnbarn. gillar god mat, är nöjda med livet, trivs tillsammans och har en barnslig tro på Gud. Samtalsämnen fattas inte.

I dag skulle vi träffas hos mej för att äta rotmos. tyvärr blev vi bara två men oj vad vi åt och pratade. Vi är båda så tacksamma för att vi har levt så länge och har olika erfarenheter att berätta.
Båda har vi levt med män som varit engagerade i arbete med människor, ofta gäster i våra hem i anslutning därtill. Vi ser dock detta som en stor förmån. Möten med människor berikar livet.

Går nu tillbaka till år 1990.
9 juli. Kristin har bott hos mig ett par dagar.
En av tjejerna vi haft boende hos oss som s.k. fosterbarn hade kommit åter till Örebro. Vi träffades då och då.
12 juli. Lennart och jag åkte till Georgs lägenhet i Linköping och hämtade Georgs cykel och möbler."Svårt men måste", står det i dagboken.
Lörd 14 juli. Mattias och jag åkte till Elsemarie och Lasse i Vallersvik där KJell Lönnå med sin Sundsvallskör var på besök på kvällen..
Tisd 17 juli.Till Kungsbacka  och Göteborg med Liseberg och roade oss.
Onsd. 18 juli kom Birgitta och Kristina på besök. Birgitta, hennes syster och föräldrar var sommargäster hos mamma några år när Birgitta var barn. Nu hade hon dottern med på en semesterresa. Hennes man dog tre månader före Georg så vi hade en del att samtala om. Kontakten med familjen hade bevarats under årens lopp.
 Sven, Maria och barnen kom och sov över en natt.

Fred. 20 juli. "Hade en svår morgon då jag ej orkade gå till morgonbönen i kyrkan.Gick till stranden och skrev av mig. O, Gud, vad jag är glad för den möjligheten", står det i min dagbok."
Fick i Vallersvik genom Elsemarie kontakt med en trevlig tjej, AnnSofi och åkte på kvällen med till
hennes hem och träffade familjen.( Roligt att vi nu har kontakt på Facebook.) Tidigare på dagen var vi i Varberg och handlade en del kläder på REA.
Lördag 21. Morgonbön i kyrkan. Sedan packade Mattias och jag in oss i bilen och åkte till Onsala via Kungsbacka, där vi åt lunch. I Onsala har Birgitta och Eduardo sommarstuga. Birgittas pappa, Vidor, som var gift med min avlidna syster IngaBritta, var också där. Så roligt att se dem alla. Nathalie och Gabriella var nu 9 och 3 år. Gabriella var bara ½ år när IngaBritta dog.
Att komma till Onsala är alltid festligt. Då är det grillat som gäller. Jag är så glad att vi hållit kontakten under alla år.
Mattias och jag följde med  Vidor till hans vackra hem i Göteborg. Lagom för att skörda en del av de goda, gula körsbären som växte i hans fina trädgård. Sov över och kom till Örebro framåt kvällen nästa dag, den 21 juli.

Nu får det räcka för i kväll. I morgon bittida kommer Isak och då bör jag helst vara vaken så det är lika bra att gå till sängen. NU! Sov Gott, alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar