onsdag 14 januari 2015

Onsdag 14 januari 2015. Lite år 1990.

Solen tittar en kort stund in genom mitt fönster och lite snö faller.
1+ i dag. Lite snö föll på kall mark. Det ska komma mer i morgon bittida så jag väntar med att skotta tills det lönar sig.
Har varit inomhus hela dagen. Fick beställning på två tårtor till i morgon. Bottnarna är klara. Grädden vispar jag i morgon när de hämtas i samband med Isaks ankomst.
Känns så bra att kunna ställa upp för de vuxna barnen ibland. I mina dagboksanteckningar ser jag att det har varit vanligt genom åren.

Bäst att gå till 90-talet så det inte blir för sent med sänggåendet.
I går skrev jag datum när begravning och bröllop ägde rum i juni månad.
Att mitt liv blev annorlunda att leva efter denna månad är självklart.  Nu tar jag hjälp av min dagbok igen.
Som jag tidigare nämnt så hade vi en kille från Eritrea boende hos oss genom Socialens försorg. Han skulle nu flytta in i egen lägenhet i Brickebacken och jag hjälpte till med diverse grejor som han behövde och som jag kunde avstå. Porslin, bestick, mattor mm. Allt körde jag ut till lägenheten den 20 juni.

 På kvällen kom Georgs arbetskamrater från Linköping. Jag bjöd på smörgåstårta och jag fick höra en del om Georgs sista tid på jobbet. Hur han sista dagen under samtalet vid kaffebordet sagt att "han ville dö med stövlarna på". Det fick han.

Den 22 juni var det midsommarafton och den firades hos Kerstin med familj.
Midsommardagen kom Jonas och Bernard, båda i 10årsåldern. Vi hade planerat att åka till den hyrda sommarstugan i Högskulla och ha lite semester tillsammans. Samma stuga som vi bott i sommaren innan. Pojkarna skulle nästa dag följa med mig dit.
Jag hade en del att greja med och pojkarna var ute. Det var sent och sommarkvällen började skymma. Plötsligt kom de båda in i köket, band för mina ögon och ledde mig ut till växthuset. Där bakom hade de grävt och krattat och jämnat till. Jag var överväldigad över deras välvilja och talade om för dem hur glad jag var.
De små killarna log förnöjt och sa:" Du gör så mycket för oss. Då ville vi göra något för dej." Hur det kändes!
Nästa dag åkte vi till stugan där vi blev välkomnade av arrendatorsfrun som gjort så mysigt i stugan.
Georg och jag hade haft så bra där året innan då vi hade så nära till mamma. Nu var det tomt efter både Georg och mamma så jag var tacksam att jag hade pojkarna med mig.

Den 27 juni åkte Stina , pojkarna och jag med båt från Oskarshamn till Blå Jungfrun. Härlig dag där!
Den 29 en utflyktsdag till Lugnet, där jag bodde mina första fyra år i livet innan vi flyttade till kusten.
Naturligtvis hälsade vi på i Hasselås, Misterhult, Åby och Mederhult där vi köpte 30 liter mjölk så Stina kunde göra äkta småländsk ostkaka nästa dag. Den dagen hann vi  också med en roddtur till Lammholmen. Roddbåten köpte vi föregående år så den fanns på plats.

Sista dagen på denna vecka 26 var det söndag och vi fick besök av Elsemarie och Lasse med deras vänner, Marylene och Stefan. Vi fikade och hade en fin dag, den sista på vår semester. Vi hade hyrt stugan till sista juli så nästa dag var det dags att resa hem.

Nu ska jag gå till nattens vila så jag vaknar i morgon och kan vispa grädden till tårtorna, som Elsemarie ska ha med sig till jobbet för att bjuda på. Födelsedagstårta!
"Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ned." Varje skoldag i min barndom avslutades med den psalmversen. Inte konstigt att man aldrig glömmer den. Trygghet skänker den också. Sov Gott alla bloggvänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar