onsdag 28 januari 2015

Onsdag 28 Januari 2015. Nu ska julen ut,ut,ut. Men tid tar det och inte roligt.

Vilken trött dag! Det blir ingen lång blogg i kväll. Kan inte begripa vad felet är.
Kvicknade till fram på eftermiddagen. Plockade bort en del av julsakerna, som nu ligger på köksbordet och väntar på att förpackas i sina kartonger fvb till vinden. Började fundera på varför jag dragit ner på julpyntandet. Egentligen är det inte så konstigt. Förr hade jag make och barn,som varje dag fanns i hemmet. En underbar tid! När barnen flyttat ut så var vi ändå två att njuta av grannlåten. I köket har jag mycket jul och jag njuter av att vistas i köket, men utöver det plockar jag ej fram , som förr.

För att ytterligare beta av något av det sega år 1990 så återger jag en del från mina dagboksanteckningar.
8 september. Hämtat Rita på Mellringe. Vi var i Filadelfia och lyssnade till Linda Graaf. Rita mår dåligt, sover över här.
9 sept. Skjutsat Rita tillbaka till Mellringe. Kerstin bjudit på middag.
10 sept. Fick besök av Gurli Holmer, som hade vackra blommor med sig. Hon berättade om sin och makens resa med Georg som reseledare och hur de fann varandra.
11 sept.Barnvakt i Hovsta. Fredrik hemma och jag fixar raggmunk. På kvällen till Trädgårdsföreningens styrelsemöte. Jättejobbigt att åka förbi kyrkogården. Kristian och Lennart sover över här.

12 sept.Åker till min kära Doris en stund. Så roligt att mötas men dålig är hon! Hon grät i dag efter sin mamma.
16 sept. Söndag. Pojkarna kom, som vanligt efter tidningsutbärningen och fikade.
Fick besök av Rita, som gråter och mår dåligt. Hon stannar och äter middag här. Sedan åker vi till hennes mamma. På kvällen möte på RIA. I morgon kommer Erik, en hyresgäst som ska bo här en tid.
20 sept. Lennart lunch här. Jag barnvakt i Hovsta. Kl. 20 till Second Hand.
21 sept. Elsemarie och Lasse kommit. Kul att ha dem här.
23 sept. sönd. Bredde mackor och fixade kaffe. Pojkarna kom vid 7-tiden, efter tidningsutbärningen.
24 sept. Barnvakt i Hovsta på kvällen. Sjuk på dagen.

I TV är det "Uppdrag Granskning" där det talas om hatet emot judar och muslimer, som förekommer i vårt land.  I Nyhetssändningar diskuteras uppehållstillstånd för invandrare, som blir allt fler ju mer oron i världen tilltar. "Jobbfrågan" är ständigt uppe. Inte lätt att finna jobb till alla.
Jag ska nog inte ge mig in i denna diskussion så jag säger GodNatt och rusar till sängen. Känner mig lite "sådär". Sov Gott, vänner!  I dag börjar Hindersmässan i Örebro. Många knallar här. Jag går inte ut i halkan. Vad har jag där att göra? Roligt var det på den tiden då barnbarnen var med och min ork var bättre och vi kunde handla karameller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar