lördag 3 januari 2015

Fredag, lördag 2 och 3 januari 2015.

För länge sedan köpte jag en dagbok för år 2015 men har inte ännu letat fram den ur sitt gömställe, så nu gäller det att ha lite kom ihåg, utan den.
Innan jag på nyårsdagens kväll tittade på TVom Astrid Lindgren, fick jag  besök av Filip och Tobias. De hade lovat att skaka mattor och dammsuga.Städningen hade fått bero medan jag firade jul på Loka.

Tobias skakade mattor medan Filip dammsög. De var snart klara och ersättning ville de absolut inte ta emot.

Fredagen 2 jan. fick jag besök av Kerstin och hennes två barnbarn, Celia 1½ år samt Liam 4år. Vi fikade och åt lunch här. Strax innan de skulle åka hem kom Kristin, som planerat. Kerstin skjutsade mig till affären där jag gjorde diverse inköp.Nej, nej inte fick JAG på några villkor betala det inköpta. "Mamma det här betalar jag!" Mina barn är verkligen generösa mot mig.

När jag och varorna avlämnats och jag kom in i köket var det undanplocket på diskbänken och Kristin var i full färd med att göra ren micron och området närmast den. Min syn har blivit sämre med åren och därför är jag så tacksam när jag får lite hjälp med rengöringen. Jag kan försäkra att när Kristin tar itu med något så blir det gjort ordentligt! Tänk vad tre barnbarn, inom loppet av två dagar, kan göra för att glädja en farmor och mormor!
På kvällen fick jag pr telefon veta att barnbarn fanns i stan och skulle få skjuts till Hjortkvarn, dit jag i dagarna tre tänkt åka med buss, men annat kommit i vägen. Nu blev jag erbjuden skjuts tillsammans med Kristian och hans flickvän.

Min barnsliga Gudstro säger mej att Gud hade sitt finger med i detta. Han vet allt i förväg.
Så kom det sig att jag hamnade i Hjortkvarn hos Ulla och Lennart, dit Emma och Emil nyss,från Stockholm, anlänt med sina två små flickor.

Så är jag framme vid dag som inne är, lördag 3 januari. I Ullas och Lennarts stora hus finns gott om rum så jag vaknade i min "vanliga" säng i morse.
Så roligt att vara tillsammans med dem alla i dag. Särskilt roligt att Kristian och Ulrika funnit varandra och nu efter att ha firat nyår i Berlin med stora festligheter delade glädjen med familjen i lugn och ro.
 
Kristian har under lång tid rest omkring runt jorden och besökt många länder och städer, där han spelat, den duktige musikern! Nu blir det ett par lugna dagar i Hjortkvarn och några fler i Stockholm innan han ger sig iväg igen.
Efter att ha ätit Lutfisk med familjen blev jag av Färdtjänst hämtad till Örebro.
Det var, som så ofta, en invandrare, som körde. Jag är, och har alltid varit, mycket intresserad av människor och när jag ibland åker färdtjänst så är det så berikande samtal, som förs.
Oj så mycket vi hade att samtala om. Jag ska hälsa på i hans familj, bestämde vi och glad var jag för den trivsamma bilfärden.

Märkligt att jag just nu, när bloggen är klar, känner mig lagom trött och längtar till sängen.
Jag är SÅÅ tacksam till Gud för allt jag redan upplevt detta nya år och ser med spänning framåt.
Att se Guds ledning i det lilla är för mig så stort och Gudskontakten fyller mig med största glädje. Önskar fortsatt samarbete med Gud hela år 2015. Att börja med!
 "Att leva är att växa" står det i min lilla bok här bredvid. Sov Gott, kära vänner och jag önskar er alla "Ett Gott Nytt År."





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar