måndag 28 april 2014

Måndag 28 april 2014. Lite mer Oberammergau.

Passionsspelens stora kör.
Jag har svårt att slita mig från Oberammergau så jag kommer nog att sända ytterligare bilder. Det är så fantastiskt alltsammans och att hela byn är engagerad både med att vara med i spelen, i sina hem ta emot besökande och jobba i restaurangerna. Naturligtvis blir det ett "lyft" för hela byn. Det finns gott om souvenirbutiker också.
År 1984 var det 350 år sedan första passionsspelen, därför denna extra föreställning.

Nu ska jag berätta att vi haft en underbar dag i dag. Varmt och skönt och sol hela dagen. Jag sitter vid köksbordet och skriver. Altandörren framför mig fortfarande öppen fast klockan börjar gå mot 23.00
Så här skulle jag vilja ha det fram till jul.
Dagen har varit skön och fridfull. En matgäst och en som jobbat i trädgården. Så snabbt han jobbade! Tänk om jag skulle gjort det själv! Vad tid det skulle ha tagit. Nu är rosorna klippta på rätt sätt och snart ska jag sätta potatis. Som jag ännu ej inhandlat.
Men nu ska det bli skönt att sova,trots att jag sov ett par timmar på eftermiddagen.
Tacksam för att jag orkat med en del jobb i dag. Förr var det så naturligt att göra en massa saker. Så är det inte nu för tiden.  I nästa inlägg ska jag berätta om Ullas besök på Stadsarkiv i Stockholm. Nu önskar jag oss alla en God Natt. "Så går en dag än från vår tid och kommer icke mer..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar