tisdag 8 april 2014

Tisdag 8 april 2014.

Hemma i Örebro igen. Dagen efter sudenten i Västerås.
Att det år 1984 inte fanns något musikgymnasium i Örebro fick till följd att Elsemarie fick bo i Västerås ett par år. Hon fick ganska snart lägenhet, en etta, där hon bodde de två åren.
Den dag skolan slutade fanns inga kompisar och andra på plats. Bara Ulla, Lennart och jag. Pappa Georg åkte samma dag till Israel. Vi hade dock gjort det bästa av situationen och Elsemarie var nöjd.
Sina kompisar hade hon ju i Borensberg och i Örebro så det var bara att gilla läget.
Här har hon nu sovit tillsammans med sin stora nalle bredvid.
Nu väntade utbildning i Stockholm till hösten.

 Den lilla lägenheten i Västerås skulle tömmas och städas. Jag blev barnvakt medan Ulla och Lennart hjälpte Elsemarie, som stannade över hos en skolkamrat till nästa dag då hon gick till lägenheten för en sista gång. Då ringde det på dörren och där stod en herre av äldre datum, om man nu får säga så, med en nyckel i handen. "Jag ska be att få lämna den här.Jag har haft den sedan förra hyresgästen bodde här. Jag bor en trappa upp." Joodå visst hade de mötts någon gång i trapphuset. Inte alltid var han helnykter men visst, en verklig gentleman, som återlämnade nyckeln. Hur Elsemarie tänkte i den stunden kan man bara ana.
Samma dag som flytten från Västerås hade jag på kvällen, som vanligt, ställt min cykel utanför huset. I bland låste jag den, ibland inte. Denna kväll inte. Borta för alltid var cykeln.
Georg kom hem söndag 1 juli, hämtades av Kerstin i Hallsberg och han kunde berätta att han nu skulle ha två veckors sammanhängande semester Underbart!

Nästa dag kom Dagny från Stockholm med färdtjänst. Nu jobbades det i huset. Veranda och altan och mycket annat som återstod att göra. Systerson, granne, barn och mågar. Alltid var det någon som ställde upp med hjälp.
 Barnen med familjer åkte i omgångar på en liten semestertripp med husvagnen.
Den 16 juli började "stråkfamiljen" på Östgötagården. Ulla, Lennart, Barnen och Elsemarie åkte förstås dit, som vanligt. Detta läger hade sin egen karaktär och jag har tidigare berättat om detta.
Den 21 kom IngaBritta med sin Vidor på besök

Nu hade vi ett stort bekymmer. Elsemarie måste ha någonstans att bo i Stockholm i augusti.
Åter sattes vi på prov. Jag ser i "boken" att på morgonen den 4 augusti sa Gud:" Tacka mig varje dag för lägenheten!" I vår veckobönegrupp hade vi bedit för detta med lägenhet och nu berättade jag för vännerna vad Gud sagt. Det fanns ett rum att hyra hade vi, genom en vän i Stockholm, fått veta och just denna dag skulle vi ge besked. Gud hade sagt "lägenhet" och vi sa nej till rummet.
Om två dagar skulle Georg, Elsemarie och jag åka till Oberammergau och Passionsspelen där. Jag ser i boken att jag kvällen innan var uppe till klockan 3 för att greja med allt. Georg var i Stockholm och kom därifrån nästa dag med bussen som tog upp fler resenärer efter vägen.

Det ser ut i min Fickdagbok som att jag ska ha material till en liten "reseskildring" denna gång. Minns hur vi åkte till Leningrad på skolresa, när vi bodde i Borensberg och jag inte hittade en enda anteckning när jag skulle skriva om den resan.
Denna aprildag har varit grå och regnig. Isak har inte mått så bra, men plusgrader, så viktiga för mej, har det varit.
Nu säger jag Gonatt till er sena bloggläsare. Sov gott när det blir dags.Kan nämna att från Italien kommer rapporter från dotter och måg om varma, soliga dagar! Jag gläds med dem!
I dag sjöng de i Närradion min älskade sång:"Spärras din väg utav hinder så väldiga, och utav berg som där skyhöga stå, räkna med Gud för han gör det omöjliga. Han gör vad människor icke förmår! Den sången har burit mig genom många svårigheter. Bara vi kommer ihåg att Han sagt:"BED, så ska ni få!"
Har han sagt det så! OK. Vi ber!
Tack för en fin dag i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar