onsdag 9 april 2014

Onsdag 9 april 2014. Somliga dagar blir si, andra så!

Det var roligt att på morgonen upptäcka att arbetslusten infunnit sig. I går tog jag fram en stor låda med gamla brev och kort som bara fått ligga osorterade år efter år. Nu ställdes lådan fram på en stol vid köksbordet och sorteringen började.

Ett telefonsamtal från min vän Stefan betydde kaffe, smörgås och en lång prat och bönestund.
Det har varit grått och kallt i dag. Inte så bra att ge sig ut och klippa träd, men i alla fall en trädgård skulle han ta hand om efter förmiddagskaffet.
När jag blivit ensam resonerade jag mig fram till att jag gjorde bäst i att baka lite kakor, som jag lovat ta med till min halvkusin i Västerås på söndag. Sortera brev kan jag göra senare men baka måste man göra innan krafterna tryter.
När två sorters kakor var bakade och jag skulle ta itu med sorteringen igen, ringde det på dörren och jag fick besök av Ulla med två barnbarn. Kaffe, saft och bullar bjöds i lilla TVrummet eftersom köksbordet var belamrat med "osorterat". Vi passade på att se videofilm om den härliga Alfons Åberg.
För vilken gång i ordningen vet jag inte, men jag tröttnar aldrig på att sitta med små barn och titta på den.
Vi inväntade pappa Jonas, som skulle hämta barnen på väg hem från jobbet.

Jag gick in i vardagsrummet för att hämta något. Stannade till för en underbar doft slog emot mig.
Nejmen det doftar ju som det gör om spindelliljan när den blommar! Tittade åt fönstret och se, där blommade den med fem klockor, fast den inte ska blomma förrän i juli. Likadant var det förra vintern. Den blommade fel tid efter att i flera år alltid blommat i juli.Ur led är tiden!

Timmarna gick men nu har jag tagit en dust med lådan igen. Tyckte att en paus med bloggen skulle sitta bra.Lådan finns ju kvar i morgon då jag "bara" har fem uppdrag att utföra och om jag inte hinner allt så blir det väl som det brukar. Vänta till nästa dag.
Är så tacksam att jag haft arbetsglädje i dag och hoppas att den är kvar i morgon. Reseskildringen som jag nämnde om i går får nog anstå för nu är Jon Blund snart här. Sov gott! Gud är god och älskar oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar