fredag 18 april 2014

Långfredag 18 april 2014.Åter till år 1984.

Ja så är påsken här. Denna stora högtid, som egentligen är den allra viktigaste, utöver jul och pingst.
Har nyss sett på TV musikalen Jesus Christ superstar. Det som fattas i den är ju Uppståndelsen. Detta fantastiska som skedde på tredje dagen. Då var Jesu frälsningsverk fullbordat och han uppstod för att en kort tid vistas på jorden. Så kom dagen då han tillsammans med sina lärjungar stod på Olivberget och han hade uppmanat dem att föra budskapet om honom ut i världen. Lärjungarna såg hur han "lyftes upp i höjden och ett moln tog honom ur deras åsyn," står det i Apostlagärningarnas första kapitel. Apostlagärningarna är en fantastisk bok att läsa om hur de som trodde på Jesus vittnade om honom, som han sagt att de skulle göra. " Till jordens yttersta gräns" hade Jesus sagt och i Jerusalem i de dagarna började detta verk som pågår ännu i dag. Snabbare nu att nå ut till avlägsna platser när Radio och TV finns och används i stor utsträckning.

När jag var barn minns jag hur missionärerna kom hem från sina perioder i främmande land och berättade hur människor kom till tro på Jesus och församlingar bildades lite här och var.Hur skolor och sjukhus byggdes och fungerade som en följd av detta.
Sverige är ett sekulariserat land men också här kommer människor i dag till tro och fler ska det bli för Gud kallar människor att ta emot den frälsning som Jesus vann på Korset för hela mänsklighetens bästa.

Det här är så stort och viktigt för mej så jag kan bara inte låta bli att tala om det.

De två senaste inläggen i min blogg har kanske upplevts som att de inte borde ha funnits men det jag har berättat var på den tiden så allmänt känt genom tidningar att de flesta människor förr eller senare kommer i kontakt med detta, hur motbjudande det än är. En bloggläsare skrev i en kommentar att "det måste hos vår mormor ha funnits en klokhet på insidan då hon förmådde att börja ett liv igen och ett annorlunda sådant."
Jag fick ju aldrig bilda mig någon egen uppfattning om henne så därför är det så värdefullt för mig att få ta del av det som kusinen berättar. Hon hade kanske en annan ekonomisk situation efter skilsmässan från första mannen. Vad vet jag!

Men nu kanske det är på tiden att gå tillbaka till år 1984.
Den 6 augusti kom Georg med buss och resenärer från Stockholm. Elsemarie och jag fanns på anvisad plats i Örebro och vi började vår intressanta resa till Oberammergau.Trevliga resenärer, en del från Salatrakten och vi blev snabbt goda vänner allihop.
Vi övernattade i Hälsingborg. Tidigt nästa morgon färja till Helsingör, buss till Rödby, färja till Putgarden. Vidare med bussen till Göttingen och Park hotell. Se bara vad jag var duktig att skriva, åtminstone i början av denna resa.
Dagen är nu slut och fylld av tacksamhet går jag till nattens vila. Gud är så god! I Närradion spelar de just nu en CD. "Jesus för världen givit sitt liv. Öppnade ögon, Herre mig giv! Mig att förlossa offrar  han sig när han på korset dör ock för mig." Kommenterar"tänk att det gäller för alla i alla tider! Nästa låt:" Så helt förlåter Gud!"Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar