fredag 4 april 2014

Fredag 4 april 2014.Aldrig långtråkigt."Människan först".

Här ett foto från en av Georgs många resor till Palestina/Israel. 
Hittar ett och annat foto. Georg fotograferade inte men ibland så skickade någon resenär ett foto där han fanns med. Möjligen är detta foto taget vid "The four homes of mercy" där Ulla och Kerstin arbetade.

Nu har vi kommit till år 1984. Måste snabba mej så jag hinner ifatt mig själv. Jag har väldigt lite anteckningar från årets början. Ser att den 9 januari åkte Dagny hem efter julfirandet hos oss.Den 12 fyllde Elsemarie 17 år. Det var en torsdag och Ulla tog Jonas med sig och åkte till Västerås för att gratulera, stannade där över natt och hade födelsedagsbarnet med till Örebro nästa dag.

Nu hade jag varit arbetslös i två år.På den tiden kunde man "stämpla" lång tid, särskilt om man uppnått 55 års ålder. Nu var tiden ute och det ordnades så att jag fick jobb på Frikyrkliga Studieförbundet. En del arbete på kontoret och en och annan studiecirkel att leda. Det första var att jag fick ta gitarren och med bussen ta mig till Halltorp, ett hem för funktionshindrade barn, för att träffa små grupper och spela och sjunga barnvisor tillsammans med dem och personalen. Jag kände mig alltid välkommen dit. En del kunde sjunga lite, andra ingenting, men de log mot mig och det gav så mycket att träffa dem varje vecka.

I januari fick jag kontakt med Radio Örebro och blev anmodad att komma dit och berätta om studiecirkeln jag hade haft med anledning av Jesusfilmen som visades på TV. En av deltagarna,Marie-Therese, den unga tjejen, som var nyfiken på Jesus, hade då börjat på en bibelskola. I programmet där Radiomannen, Jan Hermansson, ställde frågor till mig mellan låtar han spelade, fick jag tillfälle att berätta om vad Jesus betydde för mig. Han var också informerad om Marie-Therese och hade gjort upp med henne om att få ringa, så hon fick vara med i programmet och berätta om sin kristna tro. Enligt Jan Hermansson blev det ett mycket bra program, något som förstås gjorde mig glad.
Den 24 februari står det att Geoorg varit hos doktorn. Inget fel på hjärtat!

Dagen i dag blev bra även om den inte blev som jag planerat. Så är det ofta. En anledning är nog att jag har ett valspråk att följa."Människan först"kan betyda att jag gör något helt annat än jag från början tänkt men jag trivs med flexibilitet och då är det OK.
Nu sätter jag punkt för i dag och ska sova för i morgon ska jag upp tidigt och baka bullar till ett barnbarnsbarns födelsedagskalas, som jag lovat.
Godnatt! Nyss sjöng de i radion:" Bred dina vida vingar, o Jesus över mig, och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig! Det duger att sova på!"
Vi är alla så älskade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar