lördag 5 april 2014

Lördag 5 april 2014. Födelsedagskalas. Lite 1984.

Började dagen med att baka bullar. När de var klara kom barnbarnsbarnet som skulle ha födelsedagskalas och hämtade. Dock inte alla. Några gick till en kille, som på Facebook uttryckt sitt missnöje över en kvinnlig busschaufför. Jag smsade"Kom hit och hämta nybakade bullar!" Han kom. Jag visste att han gillar bullar. "Du har gjort min dag", sa han.
Själv åkte jag färdtjänst till ett födelsedagskalas på stan. En god vän fyllde 70.
Träffade där en del vänner, som jag ej sett på många år. Så roligt att ses och att prata om ett och annat minne från t.ex. 80talet.

Nu ska det bli lite från år 1984.Den 3 april åkte vi med jobbet till Finland några dagar. Föreläsningar på båten och några studiebesök. Bl.a såg vi Runebergs hem i Borgå.Högintressant, står det i min bok.
Jag nämnde i tidigare inlägg om att vi från socialen fått ta hand om en 20årig flicka en tid. Jag ser att den 16 mars flyttade hon hem till sin mamma igen och en annan, lite yngre tjej kom för att bo här.  Jag hade dock under lång tid kontakt med 20åringen och hennes familj.
Den 9 april åkte jag till Alvesta (för jobbet) på"Drogkurs." Där gjorde jag mina bordsgrannar vid lunchen förlägna genom att säga att jag ej kunde dricka lättöl för att jag haft alkoholproblem. Fy på mej, som ljög! Jag har lite skådespelaranlag i mej och det hände i yngre dar att jag släppte loss dessa ibland, fast mest blnd barn.Men nu blev det så.Det blev lite oro vid bordet eftersom lättöl var det enda som serverades och vi var där för att tala om bl.a. alkoholproblem. I vårt hem hade vi haft Arja, som jag tidigare berättat om och jag fick mig en tankeställare då hon efter att en tid varit nykter fick se att vi i matkällaren hade lättöl och drack ur den ena flaskan efter den andra. Med detta i minne fick jag ide'n om att lura mina bordsgrannar. Efter en stunds förvirring var det någon som tittade på mig och sa:" Jag tror du skojar med oss" och de oroliga drog en lättnadens suck då jag erkände.

På påskafton 21 april åkte Georg till Israel och kom hem den 3 maj.Den 12 maj åkte han till Oberammergau och kom åter den 24.Hade ont i ett ben och fick på vårdcentralen veta att det var muskelinflammation, vilken behandlades på något sätt så han blev bra.
Men nu har tiden runnit iväg och jag ska sova, så jag säger gonatt till er ,som läst.Nästa lördag är jag på Gräddö och får veta en del om min mormors liv där i början av 1900talet. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar