söndag 20 april 2014

Påskdagen 20 april 2014. Resan mot Oberammergau 1984 forts.

I går på påskafton, träffade jag hos Ulla och Lennart  barnbarn och fyra barnbarnsbarn. Yngsta barnbarnet, ännu ogift, hade åkt till Japan igen. Han reser omkring i världen och spelar tillsammans med kompisar i den branschen.   Både eftermiddagskaffet och kvällens grillfest blev en upplevelse ute i det fria. Underbara vår som nu ska stanna några dagar.
I dag kom jag hem och hade tänkt mig till Stortorget, där i eftermiddag många människor från en del av stans kyrkor varit samlade för att proklamera JESUS, den uppståndne , levande , närvarande Frälsaren, som en dag skall komma åter. Något som vi tror ska ske snart.Dagen och stunden vet bara Gud.
Jag orkade ej ta mig dit. Luftombytena har varit för täta och för många, den gångna veckan, så nu ska jag"lyssna på kroppen", som de vise säger.

I förra inlägget var vi 7 aug. på resa i Tyskland. Jag hade min fickdagbok med och nu återger jag kort vad som står där. 8 aug åkte vi efter frukost till Eschwage gränsstation. Vidare till Linz i Österrike där vi efter en god middag övernattade på bra hotell.
9 aug. till klostret i Melk där vi fick lunch ( med mycket grönsallad av olika slag), för att sedan "på besvärlig väg" åka vidare till Wien för middag och övernattning. På kvällen gick Erik, Gunhild och Elsemarie, alla tre lika musikintresserade, på en konsert, som de var helnöjda med.Vi andra gick till Stadsträdgården och var också nöjda med allt vackert vi där såg.

I morgon fortsätter vi resan mot Oberammergau men NU blir det sängen. Absolut! Trött som jag är!
Nu ska vi alla sova gott och minnas orden från Johannes evangelium där Jesus säger: " Känn ingen oro! Tro på Gud och tro på mig!"
"Jesus är verkligen uppstånden", har det predikats från våra kyrkor i Sverige och utöver världen denna dag, som varje påsk, varje år. " Gläd er i Herren alltid", säger Paulus! Det gör vi!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar