torsdag 24 april 2014

Torsdag 24 april 2014. Åter till 1984.

Vilken vacker stad!
Torsdagen inleddes med sol och sol har vi haft hela dagen. Underbart!
Har bakat bullar. Gett bort dem, utom 5 st som jag ska ha en om dagen till morgonkaffet. Ska baka nya till min frys i morgon. De jag bakade i dag var till ett barnbarnsbarn födelsedagskalas. Hade också en matgäst. Så roligt!

 Åter till år 1984. Den 11 augusti anlände vi till Salzburg. Dagen därpå hann vi med att besöka Domkyrkan, åka linbana till fästningen Hohensalzburg, på slingriga vägar till Örnnästet på kvällen. Efter en sådan dag somnade man gott.
 Den 13 augusti besökte vi slottet Hellbrunn och en del andra sevärdheter.
Den 14 augusti lämnade vi Salzburg för att fram på dagen komma till den viktigaste platsen för denna resa, Oberammergau. Så här står det i mina enkla anteckningar:" Elsemarie och jag samt Ursula, Kerstin, Anita och Maria bor hos en grå tant med en katt. Ätit god mat på Hotel Wulf."
Det var ganska många deltagare från Heby i Salatrakten, bl.a. de nu nämnda ungdomarna. I den lilla byn med så många besökare på så kort tidsrymd var det folk boende både på hotell och privat.De senare åt på hotell och restauranger.

Nu säger jag GodNatt. I morgon får vi besök från Uppsala då Elsemarie och jag ska träffa vår älskade vän Lotta från Uppsala. Det ska vara sol hela veckan säger TV. Kan man vara annat än glad?
 Om vistelsen i Oberammergau berättar jag i nästa inlägg. Sov gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar