söndag 6 april 2014

Söndag 6 april 2014. Forts med år 1984.

Kusinerna träffades ofta hemma hos oss.Här Jonas och Bernard.
En av fördelarna med att vi flyttade tillbaka till Örebro var att vi nu hade "tillgång" till våra barnbarn på nära håll. Det betydde, utöver glädjen för Georg och mej att kunna träffa dem oftare,  också att vara barnvakt. De här två killarna hade mycket roligt tillsammans och gillar fortfarande varandra, nu  båda med familjer.  De strålade ibland samman hos mig, som hade tid innan jag fick mina fem månaders arbete för att sedan "stämpla" i närmare två år.
Eftersom det inte finns mycket att säga om dagen som gått, mer än att den varit otroligt lugn, skön och trivsam för min del, så går jag direkt till år 1984 och tittar i min fickdagboks små anteckningar.

27 april:" Jonas vattkoppor". 28:"Emils öra rinner".30:"Petter fått vattkoppor." När föräldrarna efter fyra dagars ledighet kom hem hade de sina tre pojkar sjuka. I anteckningarna står det vidare om en Valborgsmässoafton "i värme och sol. Alla går vårklädda. Helt fantastiskt!" Barnen och jag var inomhus.
3 maj: Georg kommit från Israel.Den 11 maj står det att "vi har firat att Elsemarie fått bsked om att hon kommit in på musikhögskolan i Stockholm." Hon var 17 år och var orolig för att hon var för ung. Att hoppa över en klass kan ibland få komplikationer. Hon ville inte söka till Örebro där hon hade sin bror och andra vänner som satt i juryn för intagningar.
Nu gällde det att få bostad i Stockholm till hösten.

Jag hade haft studiecirklar, bl.a. en om Oberammergau, dit några av mina deltagare skulle åka med en reseledare vid namn, Rosemarie Frebran. Hon är numera landshövding i Örebro län.
Själv skulle Elsemarie och jag senare åka med pappa Georg som reseledare.
Jag hade nu avslutning på cirklarna men fortsatte på jobbet ännu en tid.

Den tjej som bodde hos oss var en trevlig flicka och vi hade roligt tillsammans. En liten tonårsgrej bara,som gav socialen anledning att för en tid placera henne hos oss. Hennes mamma var död men hon hade en bra pappa, som jag fick god kontakt med. Dottern skötte skolan och kunde snart flytta hem igen.

I huset pågick fortfarande reparationer. Georg jobbade  med hjälp av barn och andra när han var hemma någon dag. En del hade vi "yrkesfolk" till.
Söndag 27 maj åkte Bernard, Elsemarie och jag tåg till Linköping, vidare till Bjärka Säby där Vidors son Tomas och hans Harriet hade bröllop. Vi åkte därifrån med mamma och Stina till Figeholm Där höll näktergalen konsert om kvällarna. Härligt att komma hem den tiden på året.Efter en vecka åkte vi hem till Örebro.

Nu talar de om Egypten i TV. Fortfarande oroligt där, liksom i Syrien. Många människor flyr därifrån till andra länder. Fruktansvärt!
Nu är det dags att sova. Önskar er alla en GodNatt.Är tacksam för dagen, som nu slutar i samma stilla frid  som varit rådande under dagen. "Blott en dag, ett ögonblick i sänder.Vilken tröst vadhelst som kommer på. Allt ju vilar i min Faders händer, skulle jag, som barn väl ängslas då? Gud är god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar