torsdag 1 maj 2014

Torsdag 1 maj 2014. Lite av varje, forntid och nutid.

En scen från Passionsspelen i Oberammergau år 1984.
Det tog tid här på bloggen att komma från Oberammergau. Eftersom ett inlägg i tisdags bara försvann, efter någon felaktig manöver från min sida, så tar jag oss med på en snabbfärd åter till Sverige, då jag ej vill skriva tisdagens inlägg ännu en gång.
Den 16 aug. åkte vi mot Augsburg, Rothenburg der Tauber, Wurtsburg, Offenbach.
Den 17 aug. anlände vi till Dortsmund och övernattade på ett lyxigt hotell.
Den 18 aug. fika i Lubeck, vidare mot Helsingör, Helsingborg där vi bodde på Frälsningsarme'ns fina hotell Anglais.
Söndag 19 aug. svensk god frukost där det hårda brödet speciellt uppskattades. Fortsatte resan mot Borensberg och middag på "Gästis". Särskilt roligt för oss tre i familjen att åter vara "på hemmaplan", nästan.
Ett väldigt gott kamratskap avslutades i bussen med överenskommelse att ses på en återträff senare på året. Elsemarie och jag avlämnades i Örebro och Georg fortsatte med bussen och övriga resenärer mot Stockholm. Elsemarie gick till Sveaparken på tältmöte på kvällen. Enligt mina anteckningar fick vi samma kväll en "inneboende", som skulle hyra rum en tid. Vi hade ju gott om utrymme i villan.
Det hände mer denna augusti månad, som jag återkommer till i nästa inlägg.

I dag har jag planterat om spindelliljan och planterat om lite andra växter. Elsemarie och Tobias åkte till Växjö för att hälsa på Linn och Sebastian. Jag fick telefoninbjudan med hämtning till Hovsta på grillfest. Där träffade jag också tre små fina barnbarnsbarn med föräldrar. Så trevligt. Maten var, som vanligt, ytterst välsmakande.  Sven och Maria kan det där med mat. Kristin och jag fick skjuts hem.

Nu ska jag gå till vila tidigt denna första maj. Aprilvädret, som inte kom i april är nu här. Ostadigt och kyligt. Men har vi sjungit "Vintern rasat ut", så har vi!!!
Nu önskar jag oss alla en God Natt och tillönskan om god sammanhängande sömn.
" Herren är min Herde, mig skall intet fattas!" Psaltaren 23 kap. Gud är god! Vi är trygga i Hans kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar