fredag 16 maj 2014

Fredag 16 maj 2014.En jättebra dag blev det!

Se bara vilken skara av fantastiska barnbarn!
Hela veckan har jag varit så trött, så trött, yr och orkeslös! Vaknade i morse och funderade på om det skulle fortsätta i dag också. Då ringde telefon.Dottern  inbjöd mig till lunch. Hämtade mig med bil, följde med mig till stan så jag fick ordna en del ärenden.
Plötsligt befann vi oss på Telia. Skulle bara "kolla lite" angående bredband. Där är alltid kö av kunder men där finns också gott om personal som tar hand om dessa.
Vi fick god hjälp av en tjej, som hade ett beundransvärt tålamod. Svarade vänligt och proffsigt på alla frågor, vilka var många. Skönt att ha Kerstin med eftersom jag är så okunnig. Tid tog det men vi fick alla upplysningar vi behövde och expediten var lika vänlig och glad! Nöjda lämnade vi butiken!

Kerstin är en mästare i matlagningskonst och snabbt ordnade hon en god lunch till oss och maken. Vi promenerade efter måltiden  omkring bland blommor och blad i deras trädgård denna otroligt vackra sommardag. Äntligen slut på regniga dagar. Nu ska vi njuta, njuta!

Ännu en rolig grej denna dag var att yngsta dottern fått besked om att hon fått anställning som rektor efter att ha varit arbetssökande en tid. Roligt var att se alla kommentarer på FB i kväll och 100 gillanden. Många gladdes med henne!

Tänk att bloggen, när den var klar i går kväll och jag skrivit om livet på 80talet, bara försvann. Nu trycker jag på "spara" då och då så det ej ska hända igen. Men nu är det så att jag ej orkar ge mig på 80talet i kväll i alla fall för jag måste sova tidigt så jag orkar upp i morgon då jag ska sätta potatis och klippa gräset, om inte grannen gjort  det i dag medan jag varit borta.

Jag lyssnar just nu till Närradion där de sjunger "Barnatro, barnatro, till Himmelen du är en gyllne bro" och "Den blomstertid nu kommer". Båda påminner om min barndom.

I dag för 115 år sedan föddes min älskade mamma i Stockholm. Blev skild från sin mor och kom ensam till Småland som fosterbarn vid 7 års ålder, helt utan anhöriga. Modern och hon träffades inte efter detta men mamma fick en kärleksfull make och fem snälla barn och hon hade förmågan att finna sig i sin situation och tackade Gud för det hon hade i stället för att klaga över det hon förlorat. Jag har ju tidigare skrivit om detta.
Nu avslutar jag med att citera den sång de just nu sjunger på radion" Han är min sång och min glädje, Han är min Herre och Gud. Jesus i dina händer jag vilar till livets slut."
Så tacksam jag är att jag kan instämma i den sången. Till er läsare säger jag GodNatt och Sov Gott!
Vi kan höras i morgon!


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar