måndag 5 maj 2014

Måndag 5 maj 2014. En del från år 1985.

Solen skiner men luften är kall tycker jag. Dagen blev lite si och så men fram på eftermiddagen kom jag iväg till träningen och tittade som vanligt in i dagligvaruaffären, som i dag också hade trädgårdsväxter av sort som jag ville köpa. I övrigt har jag låtit dagen passera utan att ha uträttat något synligt men jag har pratat med Gud en del om människor som behöver få del av Hans särskilda hjälp. Gott att veta att,  som det står i Bibeln, "Det som är omöjligt för människor det är möjligt för Gud" och "Bed så ska ni få."

Lika bra att jag drar mig tillbaka till år 1985. Det hände saker hela tiden. Georg reste omkring till olika platser i Sverige, visade saker från och berättade om Israel. I mars och april var det dags för nya resor dit.
I mina anteckningar i Fickdagboken har jag varit noga med att i februari månad anteckna utetemperaturen dag för dag.Se här:"1 febr. -10, sedan -15, -20,-21, -22,-25,-31, med någon dag emellan med temperatur omkring10 grader. Sista veckan i månaden blev lite mildare med grader under -10. Efter det skrev jag inga grader.
Jag var i Stockholm och packade, tillsammans med Georg, porslin och annat,som skulle fraktas till Örebro.
Dagny och Henry hade i sitt testamente skrivit att Örebromissionen skulle ha deras tillgångar sedan de båda avlidit.
Vi kom överens om att av ÖM köpa hemmet för en viss summa. Tillsammans med diverse kontanter ,som fanns kvar, de hade tidigare givit pengar till missionen, samt det vi betalade så blev det ändå ett tillskott att användas till arbetet.

Sakerna fraktades till Örebro med hjälp av barn, mågar och de större av barnbarnen.
Nu måste jag sätta punkt för i kväll  och önskar er alla en God Natt. Bibelcitatet i min iPhon för i dag är "Herren är min herde, ingenting skall fattas mig." Ps. 23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar