onsdag 14 maj 2014

Onsdag 14 maj 2014. Körsbärsträdet blommar.Lite 1985.

Nu får vi se hur det går med fotot på körsbärsträdet, som jag tog med mobilen och enligt vad jag uppfattat av allt Tobias lärt mig och följande alla instruktioner, så ska det komma med ett foto på denna blogg! Lite galet får det bli. Min yngsta dotter kallar det "utmaning" i sin blogg.  

Jag skulle ha varit med på "Husgruppen" i kväll. Sorry att jag ej orkar. Jag har nu haft min andra trötta dag i rad. Jag sover mycket, är yr och orkar inte ta itu med någonting. Att jag inte tränat på nästan två veckor kanske är en bidragande orsak. Att jag dessutom har ont i benet som jag bröt för några år sedan gör sitt till.  Men kära nån, så sällan som jag har ont så ska jag väl inte gnälla!

Så här blev dagen. Min vän Stefan ringde och frågade om kaffepannan var på. Nej men det dröjde ej länge förrän det var fixat. Tillsammans med en jobbarkompis kom han och fikade. Goda bullar hade jag i frysen. Sådana spontana besök, när jag hastigt får samla ihop böcker, tidningar , foton och papper från köksbordet och ta fram kaffekoppar är så roligt. Jag har vanan inne. Minns att någon av Elsemaries kompisar, under tiden i Borensberg, för lite sedan kommenterade just detta, gällande mitt köksbord. Det är användbart till mycket! På eftermiddagen tog jag en promenad till Träningen!!

Nu går jag till år 1985. Men råkar på "Tvärsnytt" få se något förskräckligt. Tjugutvå får ligger blödande och döda på marken efter anfall av varg.Det andra anfallet på kort tid i Kilsbergen.  Strax kommer rapport att berätta om den stora gruvolyckan i Turkiet, där 245 arbetare omkommit då en brand utbrutit. Så sorgligt! Positiv nyhet är att solen är på väg. Det betyder att jag kan våga mig ut i trädgården, sätta ner några sättpotatisar och plantera ut inköpta blomster som sedan flera dagar står på altan.

1985,6 augusti åkte Ulla och Lennart till Stenboda på läger."Gullungen" Emil hade olämplig ålder för att få följa med och han lämnades hos mig och Elsemarie, som gärna var med honom när hon var ledig.Så roligt vi hade tillsammans.
Lennart och jag åkte till blåbärsstället och plockade flera liter bär.
Ungdomarna i stadens olika frikyrkor samlades till bön och lovsång på dagarna under en veckas tid. Offentliga samlingar på gator och torg och varje kväll möten på torg eller i en kyrka.

Evenemanget kallades "Hopp om livet" och drog till sig stor uppmärksamhet. Innan denna vecka började hade dessa ungdomar, som ville sprida budskapet om Jesus till folk i staden varit samlade till bön flera gånger. De VILLE verkligen något med "Hopp om livet". Elsemarie var med på ledig tid.

Söndagen den 18 aug. var det avslutning och vi fick då besök av Karin Östell samt Evald och Margit Larsson från Lesjöfors, som gästade oss och sedan var med i Nikolaikyrkan på kvällens avslutningsmöte. Georg tog tåget till Stockholm strax före avslutningsmötet. Vi var så glada för dagen tillsammans med våra vänner från Värmland.

Den 21 fyllde Georg år men redan den 17 var alla barnen hemma och vi firade honom. Han var inte alltid hemma på sin födelsedag utan vi fixade till en fest närmaste veckohelg då han var i Sverige.
24 åkte vi på församlingshelg till KlackaLerberg. Sven och Maria med barnen bodde i husvagnen.

26 vår vanliga måndagsbönesamling.Nio deltagare. Denna gång hos Karin Benman.
 29 besök av ett par väninnor. Ett fönster gått sönder. Plockat glas i två timmar!
Månadens sista dag, en lördag, plockade vi 20 liter lingon och på kvällen var vi på avskedsmöte för vår ungdomspastor, Hans Jansson. Under vår tid i Lesjöfors en liten grabb, vars familj bodde i Nordmark, där hans pappa då var pastor.Vi saknade Hans i Filadelfia där han betytt mycket för både ungdomar och äldre.

Nu kom Tobias på hemväg från fotbollsträning, så nu kanske det fixar sig med fotot på körsbärsträdet. Då säger jag Natti, Natti till er alla. Sov Gott!




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar