måndag 12 maj 2014

Måndag 12 maj 2014.Morfar rakad av en elefant på cirkus 1985.

Dagen grå med en och annan regnskur. Nu börjar det bli för mycket av detta väder!
Hade två matgäster idag. Den ena var Kristin. Så roligt att få besök av barnbarnet. Fick ett trevligt meddelande på nätet, som svar på en kommentar till ett av mina barnbarn. Man kan få kontakter, helt oväntat, genom datorn.
Träning och inköp får anstå till morgondagen.

Vi betar av lite på 1985. Midsommarafton barn och barnbarn hos oss . Vi fixade midsommarstång, av mindre format, åt sill ,potatis och jordgubbstårta.
Elsemarie hade sommarjobb på Halltorp, samma institution där jag tidigare var och sjöng med barnen varje vecka, anställd av Studieförbundet.
5 juli kom ungdomar från Borensberg på besök  och stannade ett par dagar.
Samma vecka hade vi lånat en lift för att ta ner flaggstången och måla den. Liften var ett tillfälle för de större barnbarnen att skåda ut över staden på höga höjder, vilket gjordes med förtjusning.

När alla hjälpts åt med målningen av flaggstången kom Systersonen Anders med en flagga till den nyinköpta linan. 29 grader i skuggan den 9 juli. Den 13 var en lördag och då tog morfar Georg med pojkarna från Brickebacken till Cirkus. Morfar  blev inlöddrad och rakad av en elefant, till pojkarnas stora förtjusning. Tänk att deras morfar vågade! 14 juli åkte Sven och Maria på husvagnssemester till Falkenberg står det i boken.
På gården fanns en brunn. Naturligtvis ville vi använda den för vattning av trädgården. Vi köpte en pump. Georg byggde ett tak över den och sedan pumpades oanade mängder vatten ur den brunnen, sommar efter sommar!

17 juli åkte Elsemarie till Västerås och kompisar där. 18 åkte Mikael, Georg och jag till Småland med tåg. Vi hade ingen bil under våra första år i Örebro. Första dagen i Högskulla fiskade Morfar och Mikael upp en stor, fin gädda, som mamma gjorde god middag av. Hon kunde steka fisk, hon!
Hos mamma avlöste besöken varandra, som vanligt, sommartid!
Georg hyrde en roddbåt för en vecka så han och Mikael kunde vara på sjön en del.

Åter i Örebro plockade vi jordgubbar,Georg drog ut el och ringledning till altan. Barnbarn kom och "sov över". Grillfest i Brickebacken.
28 juli, söndag åkte Georg och jag med på en bussresa till Leksand och såg "Himlaspelet".Efter det inga anteckningar men juli tog slut och Georg hade haft oavbruten semester en hel månad. Så roligt!

Den här dagen tog också slut och jag är tacksam för hälsa och krafter. Känner av att jag ej druckit kaffe på hela dagen men det går över efter ett par dagar och jag ska försöka avstå denna dryck en vecka.
Nu önskar jag oss alla en lugn och skön natt. "Fader vår, Helgat varde ditt namn. Låt din vilja ske på jorden, som den sker i Himlen! Tack för alla goda gåvor du ger dag efter dag,och all kärlek du slösar på oss! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar