fredag 2 maj 2014

Fredag 2 maj 2014. Vidare på år 1984.

Scen från Passionsspelen i Oberammergau 1984.
Lägg till bildtext
Ulla hämtade mig på förmiddagen och vi åkte till Blomsterlandet där vi köpte en del blommor till lådor och rabatter samt sättpotatis förstås. Lönsamt? Knappast! Men nöjet att ta kastrullen och gå ut i trädgården för att ta upp lite middagspotatis i sommar, överväger denna olönsamhet.
Till vår "kalaskokerska", alltid redo att ställa upp när familjen ska ha fest av något slag, åkte vi och överlämnade, med anledning av 70årsdagen nyligen, en magnolia att grävas ner på tomten.

Vi fortsatte färden hem till mej, där jag fick mina inköpta bläckpatroner insatta i skrivaren. Det gäller att dra nytta av sina barn när de dyker upp ibland!
Ett telefonsamtal från min vän Stefan gjorde mig glad. Att Ulla hade tid att stanna en stund var också anledning till glädje. Just då behövde jag lite extra av den varan.

I TV berättas om en 8årig flicka som blivit misshandlad till döds av sina vårdnadshavare, så förskräckligt!! Svåra översvämningar i Afghanistan. Verkar bli allt vanligare med miljökatastrofer. Tänker på Bibelns förutsägelser om vad som skall ske i slutet av denna tidsålder.

Nu till år 1984 och månaden augusti. 21 aug. Georgs födelsedag, ej hemma då. Den 22 står det att Georgs bror Lars genomgått en hjärtoperation.
Den 23 började Elsemarie Musikhögskolan i Stockholm. Delar rum med en kompis till att börja med.
I ett tidigare inlägg skrev jag att Gud, innan vår resa till Oberammergau sa" Tacka mig varje dag för lägenheten!" Vi visste ju att Elsemarie skulle till Stockholm till hösten. Vi gjorde som Gud sagt. När vi under vår resa varje morgon träffades till frukost frågade någon av oss:" Har du tackat för lägenheten?"
Joodå, det hade vi. Vi fortsatte därmed. Kom hem till Örebro. Ingen lägenhet fast vi gjort vissa försök tillsammans med släkt, vänner och bekanta.  Min syster IngaBritta i Göteborg var också involverad och,om jag minns rätt, hade hon en bekant i Sundbyberg, som hade sett en "lapp" i mataffären om en lägenhet. Ett telefonsamtal och lägenhetsbekymret var ur världen. En förtjusande familj, som hade en liten lägenhet på övervåningen i sin villa, just då ledig, blev bönesvaret. Det var bara att flytta in. Gud är god och sviker aldrig fast ibland måste pusselbitar passa in och det kanske inte alltid blir precis som vi har tänkt. Men han sviker aldrig sina löften!

Den 24 augusti hände något tragiskt, som betydde stor sorg för Georgs del. Jag tror att han mer eller mindre alltid bar detta med sig resten av livet. Hans chef, Herman Holmgren, rektor för Frikyrkliga Studieförbundet och Georgs nära vän och samarbetspartner avled hastigt under bilfärd i Tyskland. De hade under 15 år stått varandra nära, tillsammans startat resebyrån "Programresor", ordnat kurser osv.
Georg var dagen efter dödsfallet i Visby och ringde därifrån och berättade vad som hänt.
Herman var tillsammans med sin fru Eivor samt svåger och svägerska på semesterresa i Tyskland. Körde i ytterfil, 130 km /tim. Som jag uppfattade det så fattade Eivor tag i ratten och som genom ett under klarade de sig.  De hade bråttom för att hinna med en färja för att komma hem till Sverige och det blev för mycket för Hermans hjärta.

Den 26 fyllde Dagny 77år och jag var där och skötte om födelsedagskalaset. Georg kom på kvällen med flyg från Visby. Dagen efter åkte vi hem till Örebro och Georg fick några dagar att jobba med  bygget av  altan och dränering av två sidor på huset.
 Så tog augusti månad slut och nu slutar jag för i kväll. Tacksam för mörker som vänts till ljus också i dag genom Guds löften, som aldrig slår fel.
" Guds löften hålla vad än jag mister, vad än som brister, de brista ej. Om himlens stjärnor än slockna alla, Guds löften falla aldrig ,nej!"Kom just att tänka på den sången, som sjöngs i min barndom.
Med detta säger jag åter GodNatt och önskar oss alla allt gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar