onsdag 21 augusti 2013

Tisdag 20 och onsdag 21 augusti 2013. Liten kortisblogg!

Tisdagens förmiddag gick i lugnets tecken, ensamma som vi var, Isak och jag. Eftermiddagen användes åt städning av det stora skafferiet, ett jobb som jag brukar stå för då jag är på besök.Ett par timmar på kvällen ägnades åt blåbärsplockning. Märker att jag har blivit ett år äldre. Kan ej gå lika lätt i skogen i år, som jag gjorde förra året. Benen har blivit vingliga och jag är väldigt försiktig. Det är dock jättebra bärmark med vägar som jag kan följa och plocka på båda sidor. Dessutom har jag hjälp av dotter och måg som på plats rensar alla bären. Fantastiskt bra ! Fyra liter blev skörden.

I morse väcktes Isak och jag klockan halv sex för att följa med Lennart till Örebro.
Så skönt att komma hem med bären rensade!
Klockan två hade jag tid hos tandläkaren. Vilken lycka att jag bara hade ETT hål den här gången.
Medan jag var där kom telefon från barnbarnet i Nora. " Vi tänkte göra en liten utflykt,passar det att vi hälsar på hos dej i eftermiddag." Så klart att det passade. Två föräldrar med två små flickor och en gosse, alla under fem år,kom och fikade med blåbärstårta som snabbt fixades tack vare färdiga tårtbottnar i frysen. Bullar och kakor finns alltid. Så roligt att vara tillsammans med den lilla fina familjen, som naturligtvis betyder mycket jobb för föräldrarna en ganska lång tid men också mycket av glädje. Tiden går så fort. Snart blir det mer lätthanterligt.
Vi hann äta lite kvällsmat innan de åkte hem med löfte att återkomma när de behöver lite omväxling.

Det är i dag Georgs födelsedag och vår bröllopsdag vilket i kväll föranledde ett besök vid graven. Sextiofem år sedan vi i Korskyrkan, Stockholm vigdes till ett äkta par.
I kväll besök av Tobias och hans mamma. De hade med sig två påsar Bridgeblandning till min karamellskål. Goda, goda!
Men nu har kvällen gått och jag avslutar mina rader med att säga GodNatt och Sov Gott! Jag kommer säkert att göra det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar