fredag 2 augusti 2013

Bra fredag 2 augusti 2013. Vi åker båt på Genesaret.

Vi skulle alltså över Genesarets sjö till staden Kapernaum. Båtresan tog en timme och som bilden visar så var Elsemarie kapten behjälplig med att styra båten och fram kom vi.  130 personer ombord.
Vi såg stenar med ornament från en gammal synagoga,byggd på den plats i Kapernaum där Jesu synagoga en gång låg.
Bussen åkte runt sjön och hämtade oss för att åka vidare till Petruskyrkan, där Jesus sa till Petrus:"Föd mina lamm!" Till Tabgha där bespisningsundret skedde med de fem bröden och de två fiskarna. Åkte vidare till Saligprisningarnas berg,sedan uppför höjderna till bergsstaden Safed,en av Israels högst belägna städer.På senare år känt för sina konstnärskvarter.Vi bodde på Hotell Rakeffet, rum 423.
På, knagglig väg,åkte vi vidare till Tabor, 588 m. ö. h.Jag tror att jag tidigare berättat om mitt första besök där år 1970.Läs Markus Evangelium kapitel 9 om Jesus och lärjungarna där.

Därifrån till Nasaret, där Jesus växte upp hos Maria och Josef. I Nasaret finns Bebådelsekyrkan med konstverk från många länder, visande Jesusbarnet så som man tänker sig honom just i det land som konstverket kommer ifrån. Ljust eller mörkt hår, sneda ögon,bruna eller blå. Sveriges konstverk visar en svensk Jesus. Vi såg också Mariakällan, där man tror att Jesus, som barn, hämtade vatten som alla andra i den lilla staden.
Vi kom åter till Genesaret och nu Kibbutzen NofGinosar där vi kunde bada i det underbara vattnet. På kvällen satt vi på altan och tillfälle gavs att ställa frågor i lugn och ro.

Efter en natts god sömn åkte vi efter frukost nästa dag, fredag, redan klockan 8 till Haifa, en stor stad med mycket trafik, byggd på Karmels sluttningar.Jag återkommer till den staden i nästa inlägg.

Nu är denna trevliga fredag slut. Varmt har det varit men ändå skönt med en liten vindpust emellanåt. Så roligt med besök av son och sonhustru, dotter med barnbarn,en charmig liten brunögd kille ,som snart ska fylla tre år. Det blir ej att man träffas så ofta, men så mycket roligare när det blir.
Vi fikade på altan. Härligt att kunna vara utomhus. Alla njuter och är glada!
Nu säger jag GodNatt till er, kära bloggläsare. Allt gott önskar jag er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar