söndag 4 augusti 2013

Söndag 4 augusti 2013. Fyraårskalas för Stella, mitt BBBarn. Vi reser vidare i Palestina och Israel 1977.

Hämtades till Stellas födelsedagskalas hos farfar och farmor, där hon med sina föräldrar och syster  är på besök  några dagar. Syskon och barn åter samlade "i föräldrahemmet" och det är roligt att ha den möjligheten när det nu för tiden finns bilar. Jag minns andra tider!
Dagen har varit solig och fin och ännu i kväll har vi 20 grader.Underbart!

Nu tar jag upp tråden från gårdagen och använder mig av de enkla anteckningar jag, för en gångs skull, gjorde. Förmodligen för att Elsemarie skulle ha lite minneshjälp när hon i skolan skulle berätta om resan. Att samla minnesanteckningar var för mig på den tiden onödigt. Jag hade ju Georg att fråga om det jag ville veta.Han var som en levande uppslagsbok. Hade jag haft en aning om att det skulle komma en dag då jag skulle sitta vid en sådan nymodighet som en dator och behöva lite upplysningar hade jag kanske antecknat mer på resor där jag var med.

Men nu skulle vi alltså lämna den moderna staden Natanya och de skällande vildhundarna och fortsätta vår färd. Det regnade denna lördagsmorgon så vi lämnade gärna staden för soligare trakter. Måste väl ändå nämna om det väveri som finns i Natanya och där väverskorna är mer eller mindre synskadade. Där sjunger de medan de väver, en annorlunda upplevelse. Där kunde man köpa vackra alster som de sjungande väverskorna förfärdigat.

Vi åkte vidare genom TelAviv till Joppe och " Simon garvares hus vid havet." Här uppmanar jag mina bloggläsare att i Bibelns Nya Testamente slå upp Apostlagärningarna kapitel tio och där läsa om hur Gud visade att alla människor har samma värde och hur Jesu lärjunge Petrus fick vara med om en märklig händelse. Intressant kapitel! Jag har antecknat att vågorna i Medelhavet denna dag var så höga "att skummet yrde". Loppmarknaden stängd på helgdagen.
Staden heter i dag Jaffa. Det var från denna hamnstad som Jona begav sig ut på sin olycksamma färd till Tarsis. Gamla Testamentet Jona kapitel 1.Det var också i denna stad som Petrus uppväckte Tabitas från döden. Apostlagärningarna kapitel 9 från vers 36! Jaffa var länge huvudhamnen för korstågsfarare som härifrån påbörjade sin resa till Jerusalem, till fots, ridande, eller i vagnar.
Från Jaffa fortsatte vi till Gasa. Om detta berättar jag i nästa inlägg för nu har mörkret lagt sig över staden och i kväll MÅSTE jag vattna de stackars slokande tomaterna eftersom inget regn har fallit denna underbara sommardag. Jag vattnar så gärna!!

Önskar er alla en skön natt. "Tack Gud för i dag! Jag är så nöjd och glad för varje dag och tacksam för att du har omsorg om mig och oss alla när vi överlåter oss till dej. Amen!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar