fredag 23 augusti 2013

Fredag med omväxling 23 augusti 2013. Betlehem år 1977.

Efter missödet när frysboxen strejkade i går kväll så var jag nog ej riktigt i balans. Visserligen fick jag ju hjälp med fortsatt frys för det viktigaste men ack så mycket som finns här i bunkar och grytor inväntande sin dom. Dottern sa i morse att jag skulle betrakta det som en olycka och slänga allt. Att invänta en ny frysbox låter sig ej göras så här på en gång. Jag insåg att det var rätt tänkt men visst gör det ont att slänga de fina bären som nu tinat. Några burkar drottningsylt (hallon och blåbär) får det nog bli i alla fall.För en stund sedan tog jag itu med att torka upp allt vatten som samlats i botten på boxen. Jag gjorde den ren och fin och torkade den torr inuti. Tänkte att sätta i kontakten i väggen igen, vilket skedde. Och se, den satte igång. Underbart ljud. Ska den nu funka? Nyss var jag åter där och kollade. Temperaturen sjunkit från plus 16 till plus 5. Nu är det spännande. Nog för att jag kan tänka mig att den gode Guden varit där. Jag har många erfarenheter av Hans praktiska hjälp i olika situationer. Det är inget konstigt med det. Sådan är Han. Kan det finnas en annan förklaring till denna temperatursänkning?

Jag ska titta innan jag bloggat färdigt och tala om hur läget är.
Nu till dagen som började med att jag avstod träningen. Hade bestämt att jag skulle ta bussen till graven för att komplettera lite sedan i onsdags. bäst att göra det direkt. Påverkad av det som hände i går kväll var jag lite "vimsig"i morse. Valde fel bussnummer, gick till hållplatsen för tidigt. Valet av buss gjorde resan betydligt längre än nödvändigt även om den tog mig till rätt hållplats. Grävde en grop och planterade den medhavda växten. Trött kom jag så till busshållplatsen. Hade tänkt att jag skulle handla på hemvägen men kände hur trött jag var och avstod. Åkte till Isak och hann ta en liten promenad med honom innan Tobias kom hem och tog nästa, lite längre. Sedan försvann Tobias upp på sitt rum där han satte igång med att dammsuga och damma. Jag plockade några plommon och gick hem till mitt kök, som flöt, icke av "mjölk och honung"men nog flöt det alltid. Jag var för trött för att ta itu med eländet så med tidningen intog jag hammocken och somnade i solskenet. Dagen har varit helt underbar.

Nu orkar jag vara vaken länge i kväll och går direkt till år 1977 där det var dags att med bussen åka den korta sträckan från Jerusalem till Betlehem där vi såg Födelsekyrkan och var nere i den lilla grottan där man tror att Jesus föddes. Vi besökte också Hebron där Abraham och Sara har sina gravar.
Även Isak, Rebecka, Lea och Jakob är begravda där. Som kung över Juda stam hade David Hebron som residens i över 7 år innan han erövrade Jerusalem och gjorde den till hela Israels huvudstad. Mycket har under årens lopp hänt med både Hebron och Jerusalem, som båda intagits av främmande härar.

Nu får det räcka med detta för i dag och nu går jag till källaren och kollar temperaturen i frysboxen.
Den är fortfarande plus 5.Har den bestämt sig för att stanna där har jag inte mycket att hoppas på men den knegar på och jag avvaktar till morgondagen.
Nu önskar jag er alla en God Natt. Tar med en bild från Hebron.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar