söndag 11 augusti 2013

En liten Nutidsblogg söndag 11 augusti 2013.No more!

Sov till klockan halv nio. Ösregnade så det var ej svårt att bestämma sig för att inte gå i kyrkan.Men tack och lov, än har vi både radio och TV, som låter det kristna budskapet komma ut i etern så först såg jag gudstjänsten i TV från Missionsbåten Shalom hemmahörande i min hemstad Oskarshamn. Under åren i sommarstugan i Figeholm brukade vi gå till kajen på söndagskvällen och lyssna.På måndagsmorgonen på väg ut såg vi den medan vi var vid vår badstrand för morgondopp och en stund kring medhavd kaffekorg, alltmedan vi lyssnade till sång och musik från båten. Så roligt då att i år via TV få se den flera gånger. Intressant var att få höra om hur båten blev just missionsbåt. Gudstjänsten går i repris måndag 15.30 om de ej tagit bort den. Efter TV lyssnade jag till radiogudstjänsten. Så bra!

Så var det dags för kaffebjudning hos dottern sedan vi först hämtat Tobias efter fotbollsmatchen. Var och en odlar sitt intresse och han har mycket nöje av fotbollen.
Efter kaffestunden varslades jag om att det fanns röda vinbär som nog behövde plockas. Eftersom jag var den enda i sällskapet som gillar bärplockning så förstod jag. Gick ut i trädgården till Linns buske (som hon fick av mej för 12 år sedan) där jag plockade drygt 7 liter, mellan regnskurarna vill jag tillägga. Husets föräldrar hade åtagit sig att passa två små syskonbarnbarn så de var helt upptagna med  den sysslan. När barnen hämtats av tacksamma föräldrar satte husets herre igång med att laga till en underbart god fiskmiddag som även jag inbjöds att äta tillsammans med familjen.

Fick sedan skjuts hem och har nu kokat bären som ska bli gele' när de runnit klart över natten för jag tänker inte uträtta mer i kväll.
Avslutar med tack till Gud för en härlig dag tillsammans med två små  roliga barn och mycket annat och tack för bönesvaret jag fick här hemma för en stund sedan. Ett vardagligt som visar att det är sant att "Du sviker aldrig". Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar