lördag 10 augusti 2013

Solsken och regn lördag 10 augusti 2013. Döda Havet 1977.

Börjar med Döda Havet och Elsemaries flytande där. Något större nöje kan man knappast säga att det är men en annorlunda upplevelse.Man kan alltså inte komma under vattnet. Man bara flyter. Jag har letat efter ett foto där Elsemarie ligger och läser ur sin engelska läsebok men tyvärr lyckades jag ej finna det.Då får duga med det här. På stranden finns flera duschar och efter "badet" helt nödvändigt att få bort allt salt från kroppen.

Jag gjorde en del anteckningar som jag delar med er som brukar läsa min blogg. D.H. längd 78 km. Bredaste stället 18 km. Största uppmätta djup 433 meter. Det finns bara tillflöde till sjön och lika stor mängd vatten, som varje dag rinner till, dunstar bort så vattenmängden är konstant. (Israel övertog hela området år 1967.) 25% är fast substans. Dött är det men innehåller enorma mängder salter av olika slag. Flera hotell finns där och många som lider av eksem reser dit för att få hjälp. Från Sverige kommer många soriasispatienter.
Så for vi vidare mot Massadaklippan dit man åker upp i korgar. Denna klippa har en unik historia och att komma dit är en stor upplevelse.
Men nu lämnar vi resan och förflyttar oss till dagen som är, eller rättare, har varit, för den är snart slut.
Halva dagen var det fint och jag satt på altan med sent förmiddagskaffe innan jag plockade en liter hallon. Det är på slutändan nu vad dessa läckerheter beträffar. Efter det kom regnet och några åskknallar, dock ej så starka att de skrämde mej. Saften som jag kokade i går kväll fylldes på flaskor.
 Rester efter gele'koket, hallon och rabarber. 

Köksgolvet fick en ordentlig rengöring med grönsåpa och fiberlevang. Efter det polishbehandling.
Så var det dags att ta ett tag bland alla foton igen. Sortera, sortera, leta.Två kartonger försvann på detta sätt från sovrumsgolvet och de resterande ska också bort med det snaraste. Sedan blir det finsortering och sist insättning i album. Borde gjorts tidigare, men mitt liv har varit fyllt av plikter, som jag prioriterat. Och inte ångrar. Nu tar jag den tid jag behöver.  Men ännu har jag ej börjat med blåbärsplockningen och den måste komma först. Bara vädret blir bra i veckan som kommer.

Nu är det dags att sova och jag tackar Dig Gud för en skön och vilsam lördag. Tack för att Du aldrig lämnar oss. På Dej förtröstar vi och Du sviker aldrig. Du är så god! Amen!
Nu säger jag GodNatt till er alla kära bloggläsare. Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar