torsdag 3 januari 2013

Innedag också i dag 3 januari 2013.


         Grått blev det och noll grader. Hade en del planer för dagen men som så ofta rann de ut i sanden.
Inte en människa har jag sett på hela dagen men barnbarnet Kristin ringde och vi fick en pratstund. Jag tog en läsdag i dag. Läser annars mest på kvällarna innan jag ska sova och då blir det ej så många sidor eftersom jag somnar från boken. Jag hittade, på Erikshjälpen tror jag det var, "Levi Petrus Memoarer". En del av er vet kanske vem denne märkliga man var. Andra kanske har hört hans namn nämnas. Pingströrelsens grundare var han. Intressant att följa hans väg genom livet. Han skrev den kända sången "Löftena kunna ej svika , nej de stå evigt kvar" med refrängen "Himmel och jord må brinna, höjder och berg försvinna, men den som tror skall finna, att löftena de står kvar."
Jag minns honom från mina år i Stockholm då han predikade i  Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan och inte minst för hans stora intresse för människor som var utslagna och ensamma.

I kväll skulle jag gå till vår "husgrupp, en kort promenad från mitt hus men efter några steg vände jag om för halkan var hemsk. Ringde och sa att jag ej kunde komma,blev hämtad med bil och fick också skjuts hem. Hoppas att det ej blir kö på sjukhuset.Såg nyss på FB att en av mina vänner halkat omkull och skadat sitt knä.
Jag är fortfarande inte frisk så jag mår bäst av att hålla mig hemma i lugn och ro. Är dock tacksam för att jag är på benen. Allt får ta sin tid.

Känner mig lagom trött för sängen och tänker sova nu.Ville bara säga GodNatt till er alla och önska er allt gott!  "Blott en dag ett ögonblick i sänder", sjöng vi i kväll och i Bibeln står det "Känn ingen oro"! Jesus är med oss alla dagar intill livets slut står det också. Amen, säger jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar