tisdag 8 januari 2013

Grannen fyller år 2013. Lite Högskulla.på 50talet.


I dag fyller grannen år. Det är numera sed att jag uppvaktar med en Budapestrulle denna dag och i dag blev det några strasskakor också. Jag är så glad att jag känner mig bättre i dag än i går och att jag orkade med att baka. Det tar sin tid att bli frisk vet jag, men för varje dag, som jag orkar med lite mer än dagen innan så blir jag så uppmuntrad. Jag avskyr att ha viljan att göra saker men känna att jag ej orkar.  Dagarna går och jag hinner ej med mig.
Denna dag har tyvärr till stor del upptagits med att försöka få in foton på bloggen. Krångel, krångel. Jag blir så trött men i vissa fall är jag uthållig och på något sätt lyckas jag till sist med det jag vill. Hur, vet jag inte , men om det inte lyckas med ett försök så gör jag ett nytt på ett annat ställe och ibland så!!!

.Översta bilden de tre stugorna i min barndoms by Högskulla vid Östersjön i Kalmar län. Vårt hus närmast
på bilden.På bilden till höger är vår mor Alva i färd med att sälja karameller på torget. Där trivdes hon.
Nedanför berget därhemma lekte barnen medan de väntade på att hon skulle komma hem.  Något gott hade hon alltid med sig och barnen samlades omkring henne för att få en godbit.
På bilden till vänster ser jag Sven och kusinen Christer, medan han bodde kvar i Figeholm. Han flyttade senare med sina föräldrar till Stockholmstrakten.Vilka de övriga är vet jag inte. Någon som vet???
Nu har jag på grund av en del strul suttit ganska länge vid datorn, så nu ska jag ägna mig åt något annat.
Har i alla fall fått till det någorlunda och jag känner mig aningen nöjd, faktiskt. Ha en skön kväll, kära bloggläsare! Vi hörs i morgon , om jag mår lika bra som i dag. "Herren är min Herde. Mig skall intet fattas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar