fredag 25 januari 2013

Äntligen! Sa Elsemarie.2013.


          I dag minus 10. Ingen sol. Dagen började med att jag fick besök av en invandrarkvinna, en god vän, som jag inte träffat på minst två månader. Nu tog vi god tid på oss och samtalade om livet och hur olika det kan te sig tid efter tid. Isak kände igen min vän och viftade glatt på svansen, innan han tog plats bredvid henne i soffan med huvudet på en liten kudde i hennes knä. Där låg han så nöjd medan vi fikade.

På eftermiddagen kom en annan väninna och fikade. Hon är i den åldern så hon uppskattar kakor, som vi gjorde förr i världen. Trevligt att få bjuda.Vi hade ,som alltid,  en trivsam stund. Hon har bra minne och kan berätta vad hon varit med om på ett levande och medryckande sätt.

En stund efte det att Isak hämtats ringde det på dörren. Där står "Ängeln". Kanske ni minns honom  sedan han bodde här ett par månader i somras medan han letade efter lägenhet. Vi bad till Gud om hjälp och det dröjde inte länge förrän han fick en lägenhet som passade honom och med förstahandskontrakt,trots sin ungdom.Stor glädje!
Jag har saknat honom mycket och blev så glad när han kom hit i kväll. Han har tagit körkort. Har fått en bil av sin mamma och hennes sambo. Han har fått deltidsjobb på en dansskola. Han hade, som vanligt  fina kläder och han mådde så bra. Jag tackar Dig Gud, av hela mitt hjärta att allt löste sig så bra för honom.När han nu har bil kan han komma hit och hälsa på ibland. Han är född i Sverige, men har invandrarbakgrund och han är så fin. Han har en stor plats i mitt hjärta.

Jag hann med några korta samtal och sedan var dagen slut. Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan jag somnar. Vi hörs!
"ÄNTLIGEN!" Det var Elsemaries kommentar i morse, då hon läst gårdagens blogg om sin födelse. Jag har ju bara skrivit om hennes tre syskon och om platser där inte hon har bott, hela tiden jag skrivit. Nu får hon också vara med om att minnas flydda år, även om risken finns att jag ibland återknyter till tiden i Stockholm eller Värmland. Sov gott alla, kära bloggläsare!Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar