fredag 4 januari 2013

Nyårsdagen 2013.

Sitter här och funderar på om jag ska skriva min årsberättelse, eller inte. Men år 2012 blev för mig ett så intressant år så jag måste väl, om inte annat så för mig själv göra en liten sammanfattning. Julen för ett år sedan var jag också sjuk och fick hålla till i sängen .Julen 2012 hade jag i alla fall ingen feber och kunde fira julafton i Hjortkvarn tillsammans med värdfolket,yngste sonen och farmor Margit.

Nyårsdagen detta år avlyssnades konserten i Wien hos yngsta dottern med familj. Den sedvanliga Schwarzwaldstårtan avnjöts under tiden.När pappa Georg fanns med stod det dessutom en chokladkartong nära tillhands. Icke så i år.Men tårtan hoppas jag får vara kvar. Missade Lille Alfreds 1årsdagskalas men vågade ej ge mig iväg till Nora för att fira denna dag.

När jag tänker på allt roligt som hänt så började väl året som gick med att Linn på sitt jullov lärde mig att blogga, något som jag fortsatt med. Numera med minimal hjälp.Men bakjouren finns som en trygghet!

Mina besök på Stadsarkiv.Den historien är ej avslutad och jag vet att jag lovat återkomma och ska göra det under året.

Min 85årsdag och den fantastiska resan till NewYork, som mina fyra barn tog mig med på. Jag kan när som helst i tankarna ta fram bilder och händelser. Tack, mina kära barn, som planerade allt så att vi verkligen fick ut mesta möjliga av de dagar vi vistades i denna fantastiska och vänliga stad.Att inte behöva tänka på något att ordna själv utan bara följa med, det är vilsamt ska jag säga. Bortskämd som jag är genom att i många år ha varit gift med en duktig guide.

Så kom man då åter till Sverige med en varm och skön sommar väntande! Trodde vi! Men sommaren blev en mycket våt sommar. Med tiden lärde vi oss att om solen sken på morgonen skulle vi ej glädja oss, för när som helst under dagens lopp skulle en regnskur komma." Säkert som amen i kyrkan", brukade mor säga.
Trädgårdsmöbeln som brukar stå under päronträdet kom inte dit på hela sommaren.Dock har jag en hammock på altan och där kan man fika med sina vänner, även om det regnar. Om någon tycker att jag gnäller så bor jag i en stad som är känd för att vara just gnällig och kan alltså vara OK, någon enstaka gång!

Men något mycket roligt med den gångna sommaren var den stora tillgången av blåbär i vissa områden. Vi råkade hitta ett sådant och tillsammans plockade Ulla, Lennart och jag 170 liter, varav jag stod för 60 liter. Om du som läser detta gillar att plocka bär förstår du vår glädje. Bara att med bärplockaren ösa in de fina bären. Så, OK, det fick kompensera den dåliga sommaren!

För att få lite mera sol tog Linn och jag en veckas solsemester på Rhodos.Ett album med fina bilder från
den resan fick jag nyligen av Linn och då jag ser dem, njuter jag av att se att solen fanns där vi fanns. Vilken trevlig resa! Återigen blev jag "omhändertagen" och utan ansvar.

Under hösten har jag varit på besök både i Figeholm och i Växjö, där vi tre systrar tillsammans med en god vän åt surströmming. En påtänkt resa till Göteborg blev inte av, men nu har vi ett nytt år och det finns planer på gång.


Vår familj har under de senare åren blivit allt större och det är numera omöjligt att samtidigt få plats med alla hemma hos mig så därför hyrde jag i slutet av oktober en lokal och bjöd in alla dit på middag och kaffe.
Kusiner och sysslingar bör ju få träffas någon gång emellanåt.

Nu vill jag på årets första dag säga till Dej, min Gud, ett varmt tack för ALLT! För alla rika gåvor Du givit,för min härliga, stora familj, för hälsa och krafter, för all glädje jag får genom tron på Dej, för grannar och goda vänner,för frid och trygghet Du ständigt låter mig leva i, för bönesvar Du givit och ger, för att Du bor här tillsammans med mig, för att Du aldrig sviker,för Din förlåtelse, för Ditt oändliga tålamod, för Din gränslösa kärlek.Du är bäst!
     I dag fredag 4 januari fick jag hos ElseMarie ytterligare en lektion i att hantera min Ipad och denna gång att fotografera och sända  en bild. På deras bord framför soffan fanns detta och jag kunde! Varsågoda!
                                              GOTT NYTT ÅR till er ALLA!
           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar