lördag 5 januari 2013

Grötfest 2013.Mera från år 1965.



          Grötfesten i kyrkan är ett upskattat inslag. Det börjar med att vi , lite äldre, får en julblomma med personligt besök av någon yngre medlem. På kortet som följer blomman står det en vänlig inbjudan till grötfest någon dag i början av det nya året. Skjuts ordnas.

I dag var det alltså dags. Sång och musik och korta tal förhöjde stämningen. God gröt, smörgåsar med ost och skinka och en stund senare Tårtbuffe´med flera härliga tårtor. Äldrerådet och församlingsledningen stod för kalaset och vårt omsorgspastorspar var som vanligt engagerade. Så skjuts hem till dörren igen. Det här är ett bra tillfälle att träffa vänner som man annars ej ser så ofta.

Nu är det dags att åter förflytta sig bakåt i tiden. Jag tar mammas dagbok till hjälp.Året är 1965.
Den 12 juli kom Ulla och Lena till mormor och stannade  till 14 augusti.Dagen därpå var en söndag och då står det:"En lång ,ledsam dag. Less vid att mina älskade barnbarn åkt hem" Men redan efter en  vecka var båda familjerna där igen. Sune och Georg fixade nytt golv i vedboden och hjälpte mamma med ett och annat. IngaMaj och jag skötte hushållsarbetet. Den 23 aug var mamma ensam igen ock kusinerna hade
 sagt " hej då" till varandra för nu började skolan.
För våra barns del innebar det stora förändringar vad gällde skolan och mycket hade hänt tidigare detta år när det gällde vår familjs framtid. Om detta ska jag berätta nästa gång jag skriver.

Till dess önskar jag er goda dagar och avslutar med en liten vers ur Bibeln:"Jag vet väl vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens,till att ge er en framtid och ett hopp.
Sov gott! Gud är god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar