söndag 6 januari 2013

Trettondagen och jag fick en fin present.2013.



          Hade en inbjudan att äta lunch i Mikaelskyrkan, där man i dag firar 30årsjubileum och de som varit eller är anställda i kyrkan var inbjudna.Jag var under min arbetslöshet på 90talet genom arbetsförmedlingen i 5 månader efter eget önskemål placerad där i det diakonala arbetet.Visst hade det varit roligt att vara med där men f ick också en inbjudan att äta lunch tillsammans med Kerstin och Awad och deras barn och barnbarn.Alltid svårt att samla alla samtidigt så jag valde det senare, Skulle varit tillsammans på juldagen men då orkade jag ej så nu ville jag ta igen det jag då missade. Nästa träff blir med Sven och Maria och efter det går denna annorlunda jul till historien.
Men nu ska ni få veta vilken fin present jag fick. Blev hämtad av Magnus, Lisa och deras lilla Liam,2½ år.
Hos fam. Awad var övriga barn redan samlade. Mikael och AnnaLena med sina barn William, Matilda och Gustav.
Mattias utan sin Katrin eftersom hon jobbade i dag. Kerstin är, som sin bror duktig med att laga god mat. Så också i dag.

När vi ätit kom Matilda, som nu går i trean, med bl.a. den fina presenten som hon själv frambringat. Två A4papper med en på datorn nedtecknad julsaga. Hon vet att jag gillar sagor och vi hade för något år sedan pratat om att jag gärna ville att hon skrev en saga, som skulle vara alldeles min egen.
Jag kan försäkra er, som läser detta, att jag fick mer än jag någonsin kunnat tänka mej.
En underbar saga om en flicka, som satt ensam hemma i köket och väntade på sin mamma, som gått ut för att handla.
 Flickan hade lovat att inte öppna dörren när hon var ensam hemma. Helt plötsligt blev det mörkt i huset," aj nu har en propp gått igen," tänkte flickan. I samma stund bultade det på dörren. När hon tittar ut genom fönstret ser hon att det är tomten som står där. Nu får hon åka med tomten till Nordpolen. " Det är så vackert att sitta där och se sig omkring . Renarnas bjällror klingar så fint." När de är framme i tomtens hus får hon träffa tomtemor, som bjuder på fika. Hon får träffa tomtenissarna i verkstaden och se hur de tillverkar leksaker, som barnen ska få. Skjuts tillbaka får hon också. Men att tala om det här för mamma är ingen ide`för varken hon eller någon annan skulle tro det hon hade att berätta.

Det jag nu har återgivit är bara ett sammandrag.Det rör sig om 2.000 ord hörde jag att hon sa när hennes bror frågade. Jag tar kanske en alltför stor risk när jag utan att fråga återger delar av sagan men upphovsrätten till denna och andra sagor hon har i sina många böcker, tillhör naturligtvis författaren, som ni säkert förstår. Att jag blev jätteglad förstår ni också.

Den goda lunchen avslutades med kaffe och glass. En trevlig dag var tillända och disken lämnade vi åt värdparet att klara av. Jag fick skjuts hem och nu är det dags att sova . Jag är lite bättre i dag och hoppas att det tunga i bröstkorgen ska försvinna. Får se om jag vågar träna lite i morgon. Måste förbättra konditionen.Fem  veckor utan träning är  för mycket. Skulle skrivit lite om 60talet men ni får ursäkta. Jag orkar inte i kväll. Jag återkommer. Önskar er en skön kväll. Gud är god och älskar oss precis som vi är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar