måndag 31 december 2012

Nyårsafton 2012.



          Det är bara förmiddag när jag nu skriver. Det där högtidliga med just ordet Nyårsafton har ännu inte infunnit sig. Först fram emot kvällen ger man nyårslöften och går till kyrkan på nyårsbön. Själv ger jag inga nyårslöften och kan ej minnas att jag någonsin gjort det. Antagligen för att jag är för feg. Tänk om!!!
I år tror jag inte att jag kommer till någon nyårsbön i kyrkan heller. Förkylningen har gjort mig trött.

Nu ska jag berätta om dagarna efter den fjärde juldagen.Det blir alltså lördagen.Minus tre grader.
Orken ej så bra men bakade ändå några bullar. Linn och Tobias kom med en del varor de handlat åt mig. Linn stannade kvar för en liten pratstund, som vi är vana vid att ha när vi träffas. Hon for vidare till fästmannen och hans familj i Vänersborg. Just då ringde systersonen som med sin mamma var i närheten. Vilken glad överraskning! Nu kunde jag bjuda på riktigt julkaffe med bullar och kakor. Så roligt att ses.Det blir ej så ofta tyvärr. Min syster kommer under våren att bosätta sig i Örebro. Något jag naturligtvis ser fram emot.
Temperaturen fortsatte att stiga och på söndagen var det en grad varmt. Följden blev att halkan kom med värmen. Hoppas att det inte blev några fallolyckor!

Något kyrkobesök blev det ej men en liten tur till affären med min vän Stefans hjälp. Sedan ett par timmars sömn. Ringde till en vän som är sjuk och har det mycket värre än jag. Må Gud hjälpa henne!

Får nu se hur denna nyårsafton kommer att se ut. Jag kanske skriver lite igen fram emot kvällen då det "högtidliga" så sakta smyger sig på. En fin Nyårsafton till er alla! Gud finns alltid med oss och Han är på VÅR sida .Men vår fria vilja respekterar Han. " Den som vill. " För denne står fadersfamnen öppen och välkomnande. Och det betyder att vi har Hans ständiga sällskap och hjälp till vårt förfogande. Det hänger på vår vilja! Gud är GOD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar