lördag 1 december 2012

Fel bild igen.Men den är vacker.


Så här såg det ut på gräsmattan som skiljer mitt hus från grannarna som bor mitt emot. SNÖ!

Egentligen skulle jag skicka fotot med IngaBritta och hennes skyddslingar i Porto Alegre, men det lyckades ej så jag skickar väl den här snöbilden i stället. Ska fortsätta mina tappra försök att hitta rätt bild.

I går var jag på Maxi och köpte julskinka och annan julmat. Så har jag det gjort. Numera kommer inte barnen till mig och äter julmat, utan det är jag som valsar runt till dem. Ganska kul. Dels får jag träffa barn och barnbarn och så få lite olika "julbord." Jag kan i alla fall inte få plats med dem hos mej. Det var därför jag ordnade en familjefest i hyrd lokal för ett tag sedan. Men då var det vanlig mat som serverades.

I dag har jag fått upp alla ljusstakar och julgardinerna i köket. Upp och ner på trappstegen. Med ett tack till Gud för beskydd varje gång jag stod på golvet igen.
Gick till brevlådan och hittade där ett brev från en vän numera bosatt i Betlehem. Han var guide i Jerusalem på Georgs tid och vi blev god vän med både honom och hans stora familj. Vi besökte alltid hans hem då vi var i Jerusalem, där han bodde innanför portarna. Nu brevväxlar vi och det är alltid roligt att få brev även om han berättar om sin hustru som har svår diabetes och sin dotter som har MS. Han skriver ibland att endast ett mirakel kan göra henne frisk. Han är kristen och har alltid en uppmaning att jag ska be för dem och det "Heliga Landet", där det nog var lättare att bo på 70talet då vi första gången träffade honom, än vad det är i dag.Han önskar oss en fridfull jul och jag ska skriva en julhälsning tillbaka.

Så blev jag inbjuden till dottern på Adventskaffe med lussekatter och nygräddade pepparkakor efter mormor Alvas beprövade recept..
Risbergska Gymnasiets vokalensemble hade konsert hos Frälsningsarme´n tillsammans med deras hornmusik
och bättre inledning på Advent kan man knappast få. Där sjöngs julsånger, lästes julevangeliet och till sist Välsignelsen. Jag sög åt mig som en svamp och känner mig inte alls skadad. Tvärtom, glad och nöjd.

När vi kom tillbaka, Stod ett fint bord dukat. Pappa Lasse hade lagat en underbar middag bestående av inbakad fläskfile´fylld med ädelost, fint upplagda grönsaker, potatisgratäng med Jensensås.Efterrättsskålar fyllda med Dajmglass, rån och grädde. Visst låter det gott och jag kan försäkra att det VAR gott. Så fick jag matlåda med mig hem så jag får lika god mat i morgon också.!

När man som jag hamnat i en musikalisk släkt så har det blivit en del konseter genom åren. Omusikalisk som jag är så tycker jag att det låter vackert och njuter av det men om det blir lite fel här eller där stör mig inte så  vid ett tillfälle sa något av mina barn att det ibland skulle vara skönt att vara som mamma som ej blir störd av falska toner och lite otakt. Jaa, tänkte jag, då slipper jag sörja över den oförmågan då.Inget ont som inte har något gott med sig. Om man nu kan använda det ordspråket i detta fall.

Lagom till Advent kom lite  snö så det är vitt ute. Och i kväll 10 minusgrader!!! Staden är så vacker med all julbelysning. Tycker att det är vackrare och mer pyntat än någonsin. Men jag kanske har glömt tidigare års pynt. Och snart ska massor av människor stå på Stortorget och sjunga "O helga Natt" och andra julsånger framför den kyrka dit barnen ska gå på avslutning och de har tillåtelse av skolinspektionen att sjunga EN psalm, för traditionens skull.Men inget annat som kan påminna om Gud. på Stortorget sjunger alla när det blir dags. Såg i tidningen att en kyrkoherde sagt att "Skolinspektionen bestämmer inte över oss." Har man valt kyrkan för avslutningen så har man.

Ja, ja, att stoppa Gud har aldrig tidigare lyckats och kommer aldrig att göra det. Men jag instämmer i det som vår  kyrkoherde brukar säga:" Så här tycker jag. Sen får NI tycka vad NI vill."
  Nu vaknar vi i morgon till adventsljusens sken. Må Gud välsigna oss alla att öppna vårt inre för de gåvor Han längtar efter att få ge sina älskade barn!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar