onsdag 26 december 2012

Annandag jul 2012.



                    I går kväll kom Isak och jag hem från Hjortkvarn där vi tillbringade julafton tillsammans med
Lennarts mamma Margit och yngste sonen Kristian. En lugnare julafton kan man ej tänka sig.På  landet , mycket snö, god mat och firandet ( i mindre skala) av Lennarts 60årsdag.Kunde ej vara bättre!

 Goda vänner kom tidigt på julaftonens morgon för att vara med och dricka det traditionsenliga julaftonsmorgonkaffet. God tårta hade de med sig utöver julklappar och presenter.

En underbar ekologisk julskinka åts senare tillsammans med sedvanlig god julmat. Margit och jag fick, med hänsyn till ålder och sjukdom, sitta och bli uppassade dagen lång.

Julklappsutdelningen var för min del en stor och glad överraskning då jag av mina snälla barn och deras familjer, fick ett paket innehållande en Ipad, som jag kommer att ha stor nytta av. Så nu blir det att steg för steg bekanta mig med denna. Pratade för en stund sedan med Sven och Maria med hjälp av denna fantastiska grej.Man häpnar!.Undrar om inte Georg i sin Himmel fröjdar sig med mig. Enligt vad som stod på juklappsadressen så var den tanken aktuell bland gåvogivarna.

När vi vaknade på juldagens morgon visade det sig att det kommit 15 centimeter snö under natten så Lennart satte fart på både snöslunga och traktor för att vi skulle kunna ta oss ner för backen till stora vägen.
Efter god lunch började så färden på snöiga men plogade vägar mot Örebro.Mina planer var att åka till familjen Awad där det fanns ytterligare ett " julaftonsbarn", nu 39 år , som skulle ha firats och hela familjen med Kerstin ochn Awad, Mikael och AnnaLena med barnen William, Matilda och Gustav, Magnus och Lisa med sin Liam samt värdparet Mattias och Katrin skulle ha samlats denna juldag.Tyvärr vågade jag mig ej dit, på grund av förkylningen med halsont, hosta och stor trötthet. Men jag brukar efter en kort tid bli bra igen och vi ska då ta igen det.
I dag kom ElseMarie, Lasse, Linn, Filip och Tobias hem från en lyckad helg på Loka Brunn där de också denna jul haft hand om underhållningen tillsammans med goda vänner. De har en stor uppgift där och trivs som fisken i vattnet. Vem skulle inte göra det? Inte behöva tänka på att köpa mat före jul!
Jag har julskinka nummer två i kylskåpet och den ska griljeras i morgon. Behändigt pålägg till jullimpan!!!

Nu är jag som vanigt så trött, så trött och säger GodNatt! Sov gott!. Vi hörs igen! Gud är god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar