onsdag 5 december 2012

Fortsätter med "att göra"listan.


          Minus 8 men blåsigt. Vet ej orsaken men jag kommer inte igång förrän vi 12-tiden på dagarna. Ändå sparkar jag igång med kaffe och bulle vid 8-tiden, ibland tidigare.Nu var det bara att fortsätta med attgöralistan och nr fyra på denna. Vill meddela att jag är nästan klar med den punkten så det blir nr fem i morgon.Tyck gärna synn om! Funderade på om jag skulle bry mig om snön som hade fallit under natten. Jo, jag tog snöspaden och skottade trottoaren. Skönt att komma in efter det ,men snön var lätt och det kändes bra att ha gjort det. I går skottade min snälla granne.

Tittade på TV framåt kvällen och såg Vad som hände 1981 då den ryska u-båten strandade i Blekinge skärgård. Jag tog paus från min "lista" och tittade och kom ihåg hur spännade det var. Nästan som under andra världskriget men den här ubåten släpptes ju efter en kort tid på grund av rädsla för dess innehåll, som vi inte ville ha i våra svenska farvatten. Torbjörn Fälldin, statsminister och Ola Ullsten, utrikesminister hade det hett om öronen i de dagarna.
Nyheterna i dag handlade mest om kaos som snön ställt till med i Svealand, framför allt. Svåra trafikproblem men vi bor ju här i detta land och här kommer det snö, i större eller mindre mängder varje vinter, så varför gnälla?. Vackert är det. Men kyla, snö och blåst samtidigt, det gillar jag inte!

Men nu säger jag att på grund av detta väder så finns inget att berätta i dag och forntiden ska vi återkomma till. Såg i kväll ett roligt foto som Kerstin lagt ut på Facebook. Hon är väl i 5 årsåldern och sover i sin säng med en stor, och inte precis vacker, tomte bredvid sig. Hon älskade denna stora tomte och det är faktiskt kul att bli påmind om den igen. Jag hade totalt glömt dess existens men när jag såg fotot minns jag när vi smög oss in och tog fotot medan hon sov med tomten nära sig. Vi hade nyss köpt en kamera vid den tidpunkten. Tidigare hade vi lånat kamera eller fått hjälp av någon som hade en sådan i sin ägo.Jag minns att när vi bodde i Kil och jag bakade pepparkakor med Sven och Kerstin, gick jag in till grannen, Inga, och bad henne komma in och ta ett kort på  dem.Jag häpnar när jag ser lite i backspegeln. Så mycket har skett på så få år. Ofattbart! Nästan lite skrämmande kan jag tycka!

Men nu, kära vänner, Tar jag kväll och önskar oss en bra dag i morgon, utan snö och med hyfsade köldgrader. Tack Gud för i dag! Har lyssnat till Carolaskivan med julsånger. Det är mysigt medan man stökar till jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar