söndag 2 december 2012

Advent 2012.


      Att det ska vara så svårt att få fram rätt foto- Nu har jag suttit alldeles för länge och letat. Vet att bilden finns inscannad men får upp alla bilder utom de senast scannade. Nu vill jag sova. Ska väl ändå tala o m att det var 600 personer i Filadelfia och fullt i andra kyrkor också, men jag satt hemma och tittade på TV och lyssnade sedan på Närradion där i dag Örebro Pingstkyrka hade utsändning. Så gick dagen med ett par telefonsamtal och lite samtal på chatten med Jorgie från Brasilien, där Stina nyss gjorde ett besök. N u tyckte han att jag skulle göra som Stina. Packa "my bag" och resa. Hos honom och hans fru skulle jag bo. Jag svarade att om ett år kanske det kan gå för sig. Till dess får vi ha kontakt via FB.

Eftersom det var 14 grader kallt i morse valde jag att stanna hemma i dag. Den dotter med familj som bor ganska nära mej, började redan klockan 8 i kyrkan där de var med i cafe´gruppen. Så jag valde att stanna hemma i värmen.

Så fint med ljusstakarna i fönstren och så det vita på marken.
Det blev en lugn och stilla första Advent. Så olik forna tiders Advent, med man och barn, saffranskrans och fruktkaka och gemensamt kyrkobesök. Så försvann barnen, en efter en och till slut var jag ensam kvar. Men tänt ljus och saffransbröd njuter jag fortfarande av och så har jag ju inspelad julmusik. Önskar att få vara till hjälp för någon ensam nu när julen nalkas. Själv klarar jag mig bra. Så länge jag är frisk och kan tänka klart så är jag så nöjd, så nöjd och tacksam!
Nu ska det bli skönt att sova, även om jag är lite bekymrad för kylan som också i morgon ska fortsätta. Då vill jag ej gå till träningen och det kommer jag att sakna. Sov gott alla! Gud är god!
Jag kämpar vidare med fotot från "Hoppets hem." Inväntar hjälp i veckan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar