torsdag 20 december 2012

Konstig vecka 2012.



               I mitt förr inlägg skrev jag om söndagen den 16 dec.
På måndagen vaknade jag och var sjuk. Ont i huvudet, feber, hosta och ont i halsen. Förra året blev jag sjuk på samma sätt på julafton och tillbringade julen i sängen.
Den här dagen kom inte Isak så jag sov en hel del och det brukar hjälpa.Tisdagen likadan. Satt en stund och sorterade en del foton.Onsdagen fortsatt förkylning men jag fick skjuts till affären och handlade mat. Sedan borde jag ha lagt mig men icke! Jag överskattade mina krafter och bakade sex jullimpor. Helt slut kom jag i säng.
I dag, torsdag gick upp och fikade med lussebulle och tänt ljus. Mer orkade jag inte. Har sovit sex timmar i omgångar under dagen och nu är det dags igen. I morgon kanske Thea och hennes föräldrar kommer på en fika och det vore sååå  roligt om jag var i form då.Gode Gud, tack!!

I landet har det tilldragit sig att det varit upplopp i Göteborg, där någon elev på en skola skrivit kränkande osanna saker om en del flickor. Polisen fick lite extra att göra med att fortsättningsvis hålla ett öga på eleverna som gjorde upplopp. Den utpekade nekar. Pensionen ska höjas med 500 kr. Tack för det, men är det inte så att Bostadstillägget sjunker i samma takt som pensionen höjs. Existensminimum bestämmer över den som har låg pension och är berättigad till Btill. Det skar sig lite eftersom man i nästa andetag berättade om en papperslös invandrarfamilj,som är utvisade men gömmer sig. Någon onämnd välgörenhetsorganisation ger dem 2000 kr i mån att ha till mat. Invandrarmamman var orolig för jullovet när barnen inte får mat i skolan och dagis. Tror att många skulle vilja hjälpa till med mat och annat men de papperslösa lever och bor i tysthet förmodar jag. Men låt oss hjälpa där vi kan!.Ibland kan vi ana oss till att någon behöver en slant och då ska vi ge av det vi har och både ge och få glädje av ett sådant "tilltag".
Ja, det var dagens hälsning. Jag önskar God Jul lite senare i veckan.Nu ska jag fortsätta dagens avbrutna sömn.Är ledsen för att jag ej kunde fira Joel på hans födelsedag i dag. Åker dit en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar