lördag 1 september 2012

Marknad.Borensberg. Lesjöfors 1954.

Meningen var att jag skulle gå tillbaka till tiden i Kil och visa en del bilder som ej kom med tidigare.
. Men som ni vet så kan jag aldrig hålla löftena om bilder.
Så jag ska bara säga att den årliga marknaden i Borensberg där jag skulle varit med yngsta dottern, som har sina rötter där, fick nöja sig med enbart dottern, eftersom jag inte var riktigt frisk i morse och föredrog att stanna hemma. Jag har en del vänner där och dottern naturligtvis ännu flera från åren 1973 till 1982.

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan gå tillbaka till Lesjöfors där livet nu började formas för vår familj. Nu gällde det alltså att hitta en barnflicka till Ulla. En familj som var med i kyrkan bodde granne med en familj i ett hyreshus.Minns ej namnet just nu men det ska jag återkomma till. Alla hyreshus hade sina egna namn. Denne granne hade en dotter som gått ut Enhetsskolan, som det hette innan grundskolan kom. Tror att man slutade efter klass 8 och att Grundskolan utökades till 9 år. Jag är ej säker men ändrar senare om det behövs. Det beslutades att deras dotter Mariann skulle ta hand om våra barn. Jag skrev i mitt förra inlägg att det skulle bli en angenäm historia.Det skrev jag eftersom vi var att gratulera, som fick en sådan hjälp till barnen.
Varje morgon kom hon i god tid . Alltid med ett stort leende. Barnen kom att älska henne och ni kan nog förstå att vi  var lyckliga över denna lösning på barnvaktsproblemet. Hur denna 14-åring hann med att sköta hemmet och barnen, baka,  laga mat och städa den tråkiga lägenheten funderar jag ännu över. Och alltid lika nöjd och glad var hon. Det kommer bild på henne och barnen såsmåningom.
Skulle ha berättat lite mer men känner att jag börjar bli lite " skraltig" så det blir en Alvedon och sängen så kanske jag kan gå till kyrkan i morgon. Tur att Gud finns överallt och inte bara i kyrkan för där har jag ej varit på flera söndagar och jag vill ju prata med Gud varje dag.
Just nu ringde Elsemarie på hemväg från Borensberg. O, vilken dag hon har haft där!Så många gemensamma vänner hon hade hälsning från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar