lördag 15 september 2012

En rolig lördag 2012. Lite Lesjöfors 1957


       Denna lördag skulle det bli 25 års och inflyttningsfest hos barnbarnet Mattias och hans Katrin. De har flyttat en bit utanför stan och har nu både ett rymligt hus,stor tomt, åker och en del skog, lada, diverse maskiner. Kände nästan som när vi, som barn var hos farmor. Bondgård i mindre skala.Hönsen såg jag inte men i ett rum på övervåningen bodde två kattmammor med var sina fyra ulliga kattungar. Naturligtvis hade jag glömt kameran hemma.

Vi var många gäster och vi blev bjudna på älgstek, kycklingfile. risotto, svampsås och sallad.Senare underbar pannacotta, kaffe och tårta.
Hem till Örebro fick jag åka med en ganska nyinköpt chevrolet,årtal 1957. Oj vilken bil! Allt i bilen original. Blankt och fint.1957 fyllde jag 30 år och det tänkte jag berätta om. Så råkade jag få åka i bilen med det årets årsmodell. Det plingade i mobilen. "Ditt kort är laddat", stod det. Jo minsann, det var Kerstin som i morgon åker med man och husbil på semester mot sydligare breddgrader för att hämta lite sol.Som jag sagt tidigare så har jag omtänksamma barn och nu hade Kerstin satt in så jag kunde SMSa och ringa utan att det skulle drabba min ekonomi.

Så till Lesjöfors 1957. Vi bodde fortfarande i vår trea i Vällingby. Nästa hyreshus, Grötbo, som låg bredvid var nu också klart och många barnfamiljer flyttade dit. Det betydde att det fanns många lekkamrater. De större barnen satte på skidorna och "drog till slalombacken" så fort skolan var slut för dagen. I Lesjöfors fanns varje vinter gott om snö.De mindre barnen åkte kälke eller "tefat". Alla roade sej på sitt vis.

Ibland gjorde vi små utflykter tillsammans med andra barnfamiljer. Kraven var ej så stora på den tiden.
Jag måste tyvärr avsluta för i dag. Återkommer i morgon. Ha en skön kväll.Gud är god.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar