fredag 31 augusti 2012

Fredag 31 aug 2012. Lesjöfors 1954.

Ja så var det slut också med augusti. Och hösten börjar innan sommaren kom. Så konstigt.
Men vi människor är väldigt anpassningsbara och tar dagen som den kommer. Förresten, vad annat att göra?
För varje dag hoppas vi att det ska bli lite sommar. Nu hoppas vi på en fin eftersommar!
Jag brukar ej bry mig så mycket om vädret  men i år när sol och regn har växlat flera gånger om dagen så har t.o.m. jag haft svårt att inte bry mig.

I dag har jag haft en trevlig dag med lunchbesök av ett barnbarn och senare kom mitt äldsta barnbarn, som i år fyllt 40, tillsammans med fru och tre förtjusande barn på middag. Det var riktig fest att ha dem här. Det blir ej så ofta för alla har sitt att göra.

I ett tidigare inlägg berättade jag lite om hur jag upplevde mötet med Lesjöfors. Vi kom att bo där i elva år. En lång tid av vårt liv som familj.
Som ni förstått var det ingen "dans på rosor" att ta över en  i botten nerkörd affärsrörelse men att ha eget är en känsla av frihet. Går det dåligt har  man gjort det åt sig själv och har ej ansvar inför någon annan. Går det bra så får man själv skörda frukten av detta.
Nackdelen med att "ha eget" är att man inte kan ta semester. I alla fall inte om man finns inom en bransch där man måste besitta diverse kunskaper om varan man saluför.
Nu hade vi ju fördelen  att kunna skicka våra barn till mormor i Småland varje sommar, så barnen drabbades ej direkt men visst hade det varit roligt att få vara tillsammans med dem lite mera.

Som jag tidigare berättat så kom mamma med Sven och Kerstin den 18 augusti. Mamma stannade i tio dagar och i hennes dagbok läser jag om hur vi hade något för oss varje kväll. Alla var vänliga och ville se mamma som gäst.På söndagen åkte vi till Rottneros. Det ständiga utflyktsmålet fast det var ganska lång väg dit. En dag var vi hos en familj och plockade 14 liter hallon!!!

Den 28 aug kom en familj från Figeholm , på väg hem från sin semesterresa och hämtade mamma.
Nu hade vi tre barn, en lägenhet med ett ganska stort rum,hall och kök. En affär, som krävde allt av vårt intresse för att få den " på fötter". Men vi grep oss verket an med friska tag. Ulla var nu tre månader och 
vi började se oss  om efter en barnflicka för vi måste båda vara i affären.

Eftersom jag är lite trött nu så låter jag den angenäma historien få inleda nästa blogg.
Om jag varit sparsam med namngivande hittills så kommer jag ej att vara det i fortsättningen för våra barns skull eftersom denna plats på jorden är så betydelsefull för dem. Och nöjda barn är något stort och värdefullt.


1 kommentar:

  1. Hej alla, jag heter Aisha Sadat, jag är gift i 20 år med min make och vi har två son, äldre en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket men det kom till en punkt när han engagerade sig i en relation med en kvinna som är hennes kollega. Jag föreställde mig det aldrig men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, hans sena kom från jobbet fick mig att tänka på saken, även på mitt 20-årsdag i mars håller jag mig borta från sex eftersom vi lovar att göra det på bröllopet jubileumsdag, 15 dagar före bröllopsdagen, medgav han att ja han hade sex med sin kollega.
    Han förde henne i min säng när jag var ute på jobbet, det betyder att mina känslor var helt värdelösa för honom, mitt mentala tillstånd är full av ångest, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan, den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och att hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig hitta ett bra stavaggregat, för det första trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen men jag måste prova förrän när jag kom över PROFET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sitt ex och hjälpa till att fixa förhållandet och göra människor lyckliga i sin relation och några andra berättelser om andlig sjukdom.
    Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom sju dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara ett mirakel för mig, jag är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och att han nu är kär i mig som aldrig tidigare.
    Behöver du någon hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, hustru, pojkvän, flickvän, vinna lotterier, örtmedicin mot sjukdom, HIV, könssjukdomar, astma, artrit, könsbräcka, stroke eller någon slags sjukdom, andligt problem , Jobbfrämjande, tittare som läser mitt inlägg som behöver hjälp med alla livsutmaningar bör kontakta PROPHET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde det.

    E-post: nosaugotemple@gmail.com
    WhatsApp: +37258031247
    https://karnatakatemple.wixsite.com/karnataka

    SvaraRadera