söndag 5 augusti 2012

Blåbär och annat roligt 2012.


Så var veckan slut. Fredagen träning, fikabesök av barnbarn med familj, Tobias gjort mål. Lördag: Tobias ringde och talade om att han gjort ett mål i dag också. När han kom hem hade han feber, 38,6. Kanske inte så bra. Men han hade haft roligt i alla fall. Jag plockade sommarens skörd av svarta vinbär, 2 liter.Efter det hämtades jag av vännen Stefan och vi åkte till Byrsta på tältmöte. Det blev ett fint slut på lördagen!
Men i dag ,söndag, fick jag följa med till Hjortkvarn och efter god lunch och en fin Gudstjänst i Bo gamla skola med en blåsorkester från Skyllberg, som verkligen lyfte oss till ett högre plan. Så roligt! Och så fint!

Sedan bar det av till blåbärsskogen. Skulle det finnas några bär och skulle jag orka gå i skogen.? Kom ihåg förra årets blåbärsplockning då jag
efter stor möda fick ihop en liter bär, då i Kilsbergen. Hur jag stapplade fram i skogen. I dag plockade jag 7 liter bär och klarade , om stundom med möda, att gå i skogen. Men skillnaden vad gäller bärmängd mot förra året var närmast osannolik. Där fanns massor av bär. På flera år har jag ej varit med om att se så mycket blåbär.De unga,som rörde sig lättare plockade betydligt mera än jag men jag är mer än nöjd över alla bär jag fick med mig hem.
Och så, det bästa med blåbärsplockning, kaffe och smörgås med stekt ägg.

Märkte att jag rörde mig i alla fall lättare i skogen nu och tror att det beror på att jag tränar regelbundet. Gjorde mig glad!
Vilken härlig dag! Nu ska jag ut i skogen och plocka mina 15 liter som går åt på ett år. Varje morgon blåbär till gröt eller fil.

Medan jag var i skogen fick jag telefon från Växjö och en nyförlovad Linn. Jag fick faktiskt ett SMS i går kväll då hon berättade men nu fick vi prata lite om den stora händelsen. Det är länge sedan det sa "klick" mellan Sebastian och Linn och nu blev det alltså förlovning den fjärde augusti 2012.

Nu är det dags att tacka Gud för en fantastisk dag och önska er alla en God Natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar