torsdag 2 augusti 2012

Sommar på riktigt 2012. Kil 1952.


Vem kunde tro detta? Värmen , den bara kom!! Inte på morgonen men mitt på dagen!
Jag hade ,som vanligt garderat mej med kofta och jacka, när jag hämtades till dagens stora händelse, den årliga samlingen i en sommarstuga, en bit utanför stan.
Inbjudna är pensionärer, många har varit det i flera år. I dag var antalet inbjudna
21 personer. Värmen höll i sig och vi kunde sitta utomhus. Kaffe med hembakat bröd smakade bra.En trubadur sjöng och spelade, en pensionärskvartett sjöng några sånger.
Mycket pratande vid borden och avslutning med bönen "Fader vår".

Alla njöt denna härliga eftermiddag, kanske den bästa på hela denna "sommar".
"Ängeln" kom hem, fick mat och sedan hjälptes vi åt en stund i trädgården. Jag förklarade krig mot kirskålen och avgick med segern. Grönsakerna jag sådde, ville sig inte riktigt i år. Bara salladen kom. Men grannen har både dill och persilja. Nästa år ska jag komma ihåg detta.

År 1952 i Kil. På vintern blev vår lilla Kerstin bara ett halvt år gammal, sjuk med hög feber. Distriktssköterskan kom och gav henne penicillinspruta. O, så grova nålar de hade på den tiden. Kerstin skrek och jag våndades. Jag är ej själv spruträdd men att se Kerstin få denna spruta var nästan för mycket för mitt arma modershjärta. Bra blev hon i alla fall och vi kunde åka till Småland på sommaren, som jag tidigare berättat om. Det blev höst och julen nalkades. Min syster och hennes man skulle fira högtiden hos oss. Min syster IngaMaj kom ett par dagar före jul. Min svåger, Sune måste jobba i affären där han var anställd och skulle komma först på julafton.
Varför skulle det ta så lång tid med tåg på den tiden?. Det strulade på resan och till slut kom han med taxi och då var det dags att lägga sig. Ungefär som jag hade det med min första julaftonsresa från Stockholm 1943. Minns ej hur många dagar de stannade hos oss, men roligt var det att vi fick detta besök. Så långt borta som vi hamnat från nära och kära.

Nu är det också dags att sova efter en varm, skön dag. I morgon blir det träning.
Önskar er alla en god natt. Tacksam för en trevlig dag och för att jag orkade ta itu med allt ogräs. Känns bra att sova när man gjort ett bra arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar