onsdag 1 augusti 2012

Augusti kom 2012. Inte sommaren


Nej , sommaren kom inte i dag heller. Men jag fortsätter att vänta. I morse plingade det på dörren. Grannen kom med en utlovad vallmolök, typ större, och undrade var han skulle gräva ner den. Underbara människa. Vi har lite olika uppfattning om Gud men vi respekterar varandra och grannsämjan är god.
Lite senare nytt dörrpling. Nu kom äldsta dottern på besök och vi åt lunch tillsammans. Det är särskilt roligt när barnen kommer.Mamma är mamma!

Vi gick ut i trädgården för att plocka hallon och upptäcker då att fåglarna rensat trädet från alla körsbär. Skörden var ej så stor i år, men de som fanns var stora och goda.Nu var allt borta!
Men hallonen får jag ha i fred.

Yngsta dottern,som bor närmast, kom och klippte gräset. Så glad jag blev. Medan hon var här återvände "ängeln" från Norrköping, där han varit mer än en vecka.
Vi trivs med varandra, fast åldersskillnaden är stor.
Han söker både lägenhet och arbete och det kommer att ordna sig.

En telefonpåringning med inbjudan till party i en sommarstuga i morgon gjorde att jag fick säga återbud till planerad blåbärsplockning. Vi resonerade som så att partyt är i morgon, blåbären finns kvar. Flera burkar med vinbärsgele´har det blivit i dag. Jag är nöjd. I morgon ska det bi regn men det är vi vana vid och livet är ganska gott trots frånvaro av sommar.

I mammas dagbok står det: "Gårdagen är förbi. Morgondagen har vi icke sett. Och i dag hjälper Herren."

1 kommentar:

  1. Underbart väder idag här också. Hade så gärna suttit ute idag och druckit mitt kaffe, men jag fick snällt vara inne ifall "telegubben" skulle komma. Kom ingen förrän kvart över 5, så jag hade ju kunnat vara ute hela dan!! Nu vid midnatt är det 17 grader fortfarande!! Skönt!!

    SvaraRadera